AVERTISMENT / IATĂ ALIMENTELE care pot produce CANCER!

1361
AVERTISMENT / IATĂ ALIMENTELE  care pot produce CANCER! - cartofiprajiti-1359561152.jpg
Mâncarea joacă un rol extrem de important când vine vorba despre sănătate, cel mai important argument fiind acela că în anumite condiții poate facilita apariția cancerului. Iată care sunt cele mai periculoase alegeri alimentare: 


- Alimentele ce conțin foarte mulți aditivi alimentari. Cei mai periculoși aditivi sunt nitriții și nitrații, care colorează frumos și conservă cât mai mult carnea, însă mai există și stabilizatorii, agenții de gelifiere și de culoare care pot provoca leziuni la nivelul organelor interne, vizate fiind în special tractul digestiv, ficatul, bila și pancreasul. Din pricina conținutului foarte mare de substanțe chimice de acest fel cât și a potențialului oncogen, muștarul, margarina, brânza topită, conservele, mezelurile, afumăturile și preparatele instant sunt în topul alimentelor de eliminat din alimentație.

- Carnea roșie, prăjită bine. Oamenii de știință au descoperit că există o legătură între consumul de carne roșie procesată și diferite forme de cancer. Anumite substanțe conținute în acest tip de carne determină mutații la nivelul ADN-ului care mai târziu favorizează apariția cancerului. Specialiștii recomandă moderație în privința consumului de carne roșie, cât despre modul de preparare, este de preferat să fie făcută la grătar sau fiartă.

- Grăsimile. Slănina, uleiul rafinat, untul, untura și unele deserturi cresc riscul de apariție a bolilor maligne din pricina faptului că acizii grași saturați favorizează dezvoltarea tumorilor. În plus, grăsimile saturate favorizează producerea de acizi biliari și ridică nivelul de LDL (colesterol rău) în sânge, ambele fiind elemente care preced apariția cancerelor și sporesc producția de hormoni estrogeni, substanțe direct implicate în cancerul mamar și cel de col.

Prăjelile în ulei. Folosit și răsfolosit, uleiul devine otravă pentru organism. Pe lângă riscurile pe care le implică din perspectivă conținutului de grăsimi saturate, alimentele prăjite în ulei sunt adevărate bombe cancerigene. Cartofii prăjiți, ouăle ochi sau friptura ar trebui evitate pe cât posibil întrucât uleiul încins produce substanțe cu potențial cancerigen: glicidamide, cetone și acrilamide. (sursa:csid.ro) 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 31 Ianuarie 2013
Stire din Sănătate : Motive pentru a urma o dietă
Marţi, 29 Ianuarie 2013
Stire din Sănătate : Ciocolata neagră  este cea mai bună
Pagina a fost generata in 0.8078 secunde