Aveți probleme cardiace? A început proiectul „Totul pentru inima ta”

373
Aveți probleme cardiace? A început proiectul „Totul pentru inima ta” - fondinima2-1644161418.jpg

Articole de la același autor

Începând cu luna februarie, va avea loc la nivelul întregii țări campania de informare, educare, comunicare în cadrul proiectului „Totul pentru inima ta”. La acest moment, în județul Constanța s-a dat, deja, startul informării populației despre serviciile de screening pentru factorii de risc cardiovascular ce vor fi furnizate în cadrul primului proiect național de screening „Totul pentru inima ta - Program de screening pentru identificarea pacienților cu factori de risc cardiovascular”.

Atât pe plan local, cât și național, programul își propune să crească gradul de prevenție pentru principala sursă a deceselor din cauze prevenibile și tratabile din România, fiind inițiat și implementat de Institutul Național de Sănătate Publică, împreună cu Societatea Română de Cardiologie, Asociația Română de Promovarea Sănătății, Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș. Acestora li se adaugă Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara și Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România. La malul mării, campania se va derula până în luna august 2022. Comunicarea se va face în intervalul orar 7.00-20.00, pe mai multe posturi de radio, campania însumând peste 600 de emisii. Spotul video este difuzat pe posturile de televiziune, urmând ca până la finalul campaniei să însumeze un număr de peste 300 de emisii. Totodată, pacienții vor regăsi în cabinetele medicilor de familie, afișul ce conține sloganul campaniei „1 din 4 români are o boală de inimă. Află ce risc ai și cum să previi bolile de inimă” și flyere ce conțin recomandări în funcție de risc pentru beneficiarii de screening.

Potrivit dr. Loti Popescu, specialist în promovarea sănătății, proiectul are în vedere furnizarea serviciilor de sănătate esențiale orientate către prevenție, prin identificarea persoanelor cu risc crescut pentru bolile de inimă și îndrumarea pacienților pentru stabilirea diagnosticului și instituirea tratamentului precoce pentru scăderea riscului și complicațiilor bolilor de inimă. Acesta vizează un număr de 165.001 persoane cu vârsta de peste 40 de ani, inclusiv persoane aparținând grupurilor vulnerabile (de exemplu: persoane din mediul rural, persoane cu dizabilități, persoane fără adăpost, persoane care trăiesc în condiții precare). Totodată, în cabinetele medicilor de familie participanți în proiect din județele Timiș, Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Gorj, Mehedinți, Dolj, Vâlcea, Olt, Vrancea, Buzău, Galați, Brăila, Tulcea și Constanța pacienții pot accesa, deja, serviciile de screening pentru factorii de risc cardiovasculari începând cu data de 1 februarie 2022. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.523 secunde