Băile de plante, un remediu pentru hemoroizi

148
Băile de plante, un remediu pentru hemoroizi - hemoroizi-1688562021.jpg

Articole de la același autor

Hemoroizii reprezintă o afecțiune comună a canalului anal, care se manifestă prin inflamația și umflarea venelor din această zonă. Aceștia pot fi de două tipuri: interni sau externi, iar unul dintre simptomele lor frecvente sunt mâncărimile anale. În general, susțin specialiștii, ei pot fi declanșați de diverși factori, inclusiv presiunea crescută în această zonă, constipația cronică, sarcina, obezitatea, sedentarismul și predispoziția genetică.

Hemoroizii interni sunt, de regulă, nedureroși și pot fi detectați prin sângerare rectală, în timp ce hemoroizii externi pot provoca disconfort și durere la nivelul anusului. Mâncărimea anală, de asemenea, poate fi rezultatul hemoroizilor sau altor afecțiuni, cum ar fi infecțiile fungice sau iritațiile locale. În ceea ce privește tratamentul naturist pentru această problemă, în prezent există mai multe opțiuni care pot oferi ameliorare și promova vindecarea. Printre acestea se numără băile de șezut cu ceai de plante medicinale, pentru a reduce inflamația și pentru a ameliora senzația de disconfort. Ideal, temperatura apei trebuie să fie între 36 și 38 grade Celsius.

Pentru aceste băi puteți utiliza ceai de coada șoricelului, ceai de mușețel sau ceai de salvie. În plus, femeilor însărcinate li se recomandă ceaiul de frunze de afin sau ceaiul cu frunze de păpădie. Utilizați comprese reci sau gheață înfășurată într-un prosop subțire și aplicați pe zona afectată pentru a reduce inflamația și durerea. De asemenea, unele plante medicinale, precum aloe vera, castanul sau gălbenelele pot fi utilizate sub formă de unguente sau geluri pentru a reduce inflamația și a calma pielea iritată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9541 secunde