Nu vă faceţi griji! Pistruii de pe faţă nu indică o problemă de sănătate

293
Nu vă faceţi griji! Pistruii de pe faţă nu indică o problemă de sănătate - fond-pistruijpg-3-1680524584.jpg

Articole de la același autor

Aveți pistrui pe față? În acest caz, trebuie să știți că nu aveți nici o problemă de sănătate și nu este nevoie de nici un fel de tratament, decât dacă sunt inestetici și vă deranjează acest lucru. De regulă, pistruii apar în timpul copilăriei și se dezvoltă până la vârsta de 20 de ani, persoanele cu piele deschisă la culoare sau cele roșcate fiind mai predispuse la a le dezvolta.

Pistruii naturali nu au nevoie de tratament și, cum spuneam, nu sunt un semn de o problemă a pielii. Potrivit dr. Doinița Negoescu, pe măsură ce îmbătrâniți, pistruii pot deveni mai puțin vizibili sau pot dispărea. Cert este că ei sunt absolut inofensivi, nu sunt canceroși, deci nu trebuie să vă speriați. De exemplu, în copilărie, micuții pistrui de pe chipul copiilor sunt tare drăguți și specifici vârstei, dar la maturitate aceștia îmbătrânesc chipul unei persoane. În acest sens, la ora actuală există pe piață o mulțime de produse pentru estomparea pistruilor, dar și remedii naturale la care puteți apela pentru a vă curăța pielea feței, fără a vă confrunta cu efecte secundare. Desigur, în farmacii există creme pentru albirea pielii și exfoliante chimice care elimină pistruii, dar aceste produse pot deteriora tenul pe termen lung.

Alte metode populare de a îndepărta pistruii sunt terapia cu laser și crioterapia, dar dacă intenționați să apelați la ele, trebuie să discutați în prealabil cu un medic. „În situaţia în care pistruii și petele de pe piele își schimbă forma, mărimea, culoarea sau dacă provoacă durere sau disconfort la atingere, atunci, nu mai staţi pe gânduri şi mergeţi cât mai repede la medic. De reţinut că unui risc mai ridicat îi sunt supuse persoanele cu o piele foarte deschisă la culoare sau cele care sunt predispuse la apariția pistruilor, dar și cele care se expun frecvent la radiațiile solare. Ca urmare, cel mai bun remediu pentru a trata pistruii este să evitați factorii care îi provoacă. Dacă vă expuneţi frecvent razelor solare, este necesar a se folosi întotdeauna o cremă de protecție solară adecvată pielii dumneavoastră. Totodată, în timpul sarcinii, apariția pistruilor este un fenomen normal, datorat excesului de melanină, dar în majoritatea cazurilor, pistruii dispar după naștere”, a precizat medicul.

De asemenea, utilizarea contraceptivelor orale modifică echilibrul hormonal, dar pistruii dispar în general după încheierea tratamentului. Alteori, cicatricile lăsate de acneea cronică pot duce la apariția pistruilor, dar numai dacă nu sunt tratate în mod corespunzător. Nu în ultimul rând, lipsa nutrienților, pielea uscată, expunerea la schimbările climatice și bolile interne pot afecta în timp sănătatea și aspectul pielii. Toate aceste probleme le puteţi rezolva şi cu ajutorul uleiului de măceșe, care este considerat a fi cel mai bun remediu pentru uniformizarea nuanței pielii, fiind ideal atât pentru petele închise, cât și pentru cele deschise la culoare. Aplicaţi uleiul pur și nediluat direct pe piele, de două ori pe zi. Şi căpșunile reduc treptat petele închise la culoare de pe piele. Întrucât acestea sunt mai greu de aplicat decât zeama de lămâie sau uleiul de măceșe, puteţi prepara o mască din căpșuni zdrobite, pe care să o aplicaţi după aceea pe piele, lăsând-o să acționeze timp de o oră. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6157 secunde