Beneficiile prebioticelor asupra organismului

137
Beneficiile prebioticelor asupra organismului - prebiotice-1689789679.jpeg

Articole de la același autor

Aportul de fibre vegetale contribuie la reglarea tranzitului intestinal. Atunci când vine vorba de apărarea organismului, putem apela la trei tipuri de „agenți de luptă”: antibioticele, probioticele și prebioticele.

Specialiștii ne explică diferența dintre cele trei elemente. Antibioticele (anti-viață) sunt substanțe care distrug majoritatea agenților patogeni, iar probioticele (pro-viață) reprezintă culturi de bacterii benefice pe care le înghițim ca să completăm ecosistemul intestinal. Nu în ultimul rând, prebioticele (înainte de viață) sunt alimente care hrănesc bacteriile benefice, astfel încât ele să se multiplice în detrimentul celor patogene.

Conceptul de bază în cazul prebioticelor este favorizarea bacteriilor bune deja prezente în intestin prin consumul anumitor alimente. Prebioticele sunt substanțe compuse din glucide cu lanț scurt (polizaharide sau oligozaharide), cunoscute sub numele de fibre alimentare. Prebioticele reprezintă acea categorie de carbohidrați care nu pot fi asimilați în intestinul subțire, dar hrănesc bacteriile din intestinul gros.

Pentru a fi eficient, un prebiotic trebuie consumat într-o doză minimă, de 5 grame pe zi, și să respecte trei condiții. În primul rând, trebuie să fie nedigerabil, adică să reziste acidității din stomac și enzimelor din intestinul subțire, astfel încât să ajungă Intact la nivelul colonului. De asemenea, trebuie să fermenteze sub influența bacteriilor din intestinul gros și să stimuleze creșterea și multiplicarea bacteriilor benefice din colon.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4742 secunde