Cele mai multe bacterii din casă se află unde nici nu ne așteptăm!

144
Cele mai multe bacterii din casă se află unde nici nu ne așteptăm! - bacteriile-din-casa-1683646196.jpg

Articole de la același autor

Dacă te-ai întrebat vreodată unde se află cele mai multe bacterii în casa ta, află că acel loc nu este toaleta. Un studiu realizat de cercetătoarea Maite Muniesa de la Departamentul de Microbiologie a Universității din Barcelona a demonstrat că printre cele mai murdare obiecte din casă sunt lavetele și jucăriile copiilor.


Studiul efectuat de cercetătoare a inclus 1000 de locuințe și a avut rezultate îngrijorătoare. Experta în microbiologie atrage atenția că un procent de aproximativ 20% din infecțiile alimentare apar din cauza a ceea ce avem în propria locuință. Dar, cum s-a ajuns aici? În primul rând, susține Maite Muniesa, despre unele zone din casă se poate spune că sunt uitate. Sunt acele zone în care nu se acordă mult interes curățeniei, precum lavetele sau bureții de menaj, vasele unde se țin periuțele de dinți sau filtrele de cafea. Chiar și blatul de bucătărie este o suprafață prielnică pentru dezvoltarea bacteriilor, dacă nu este curățată destul de bine.


Mai mult, multe persoane dezinfectează foarte rar și jucăriile, chiar dacă, de multe ori, copiii se joacă cu ele în parcuri. Totodată, și în baie sunt identificate multe zone cu risc pentru apariția bacteriilor și ciupercilor, cum este cazul prosoapelor umede sau vasului de toaletă. Nu în ultimul rând, la fel de uimitor este faptul că studiul a demonstrat că ecranul telefoanelor mobile conține de 30 de ori mai mulți microbi decât vasul de la toaletă.


Prin urmare, trebuie să fim conștienți că ne putem îmbolnăvi de oriunde și să ne asigurăm că realizăm dezinfectarea tuturor suprafețelor și obiectelor din casă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0679 secunde