Tapioca ajută la scăderea inflamației și eliminarea bacteriilor dăunătoare

184
Tapioca ajută la scăderea inflamației și eliminarea bacteriilor dăunătoare - tapioca-1675278763.jpg

Articole de la același autor

Tapioca este amidonul extras din rădăcinile plantei de manioc și este consumată de foarte multe persoane, din întreaga lume. Conform Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), principala sa componentă nutritivă este amidonul și are un conținut scăzut de fibre, proteine, grăsimi, vitamine și minerale. Un studiu arată că tapioca conține mai puțin de 1% proteine, grăsimi și cenușă și aproape 90% carbohidrați. Nivelurile scăzute de vitamine și minerale o fac din punct de vedere nutrițional inferioară altor surse de amidon, cum ar fi cerealele. Specialiștii spun că tapioca poate fi o alegere excelentă atunci când este folosită în diete restrictive. De exemplu, multe persoane cu boala celiacă, sensibile sau intolerante la gluten sau cereale pot înlocui amidonul din grâu și alte cereale sau leguminoase cu tapioca. Dacă o folosiți ca înlocuitor, o puteți combina cu diverse tipuri de făină, cum ar fi făina de nucă de cocos, migdale și nuci pentru a crește nivelul de nutrienți. Experții în sănătate afirmă că un alt beneficiu al acestui aliment este prezența amidonului rezistent, care nu este ușor de digerat și care se comportă precum fibrele. Acesta poate fi folosit ca hrană de către bacteriile benefice din intestine, scăzând inflamația și eliminând bacteriile dăunătoare. În plus, el încetinește golirea gastrică, îmbunătățește absorbția de glucoză și insulină și crește sațietatea. Așadar, poate contribui la o mai bună sănătate metabolică. Cu toate acestea, nu ar trebui să excludeți folosirea bananelor verzi, a cartofilor fierți, a leguminoaselor și a orezului, ca sursă importantă de amidon rezistent și alți nutrienți.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.791 secunde