Boala "stresului" - cauze şi simptome

249
Boala

Articole de la același autor

Psoriazisul este o boală de piele foarte frecventă, care se caracterizează printr-o înnoire exagerat de rapidă a pielii (3-4 zile în loc de 28 zile).

Afectează circa 3% din populaţie, în egală măsură femeile şi bărbaţii, şi poate apărea la orice vârstă. Uneori, leziunile cutanate sunt urmate, precedate sau însoţite de afectare articulară.
 

Cel mai frecvent sunt implicate articulaţiile mici, periferice, de la mâini şi picioare, dar pot apărea dureri şi la nivelul articulaţiilor mari (umeri, coate, genunchi, şold) sau coloana vertebrală.
 

Există o serie de factori care pot provoca apariţia bolii sau agravarea acesteia, precum stresul psihic puternic, traumatismele fizice (arsuri, intervenţii chirurgicale), fumatul, alcoolul, anumite medicamente.
 

„Artropatia psoriazică este o afecţiune inflamatorie care afectează articulaţiile, astfel că pacienţii prezintă articulaţii dureroase, tumefiate, înroşite, iar dacă boala nu este controlată terapeutic, se poate ajunge la distrugerea zonelor afectate, dar şi la pierderea mobilităţii. Articulaţiile implicate pot fi atât cele de la mână sau picior, cât şi articulaţiile genunchiului, şoldului sau chiar articulaţiile intervertebrale. Aproximativ 30% dintre bolnavii de psoriazis dezvoltă, într-o formă mai uşoară sau mai gravă, artropatie psoriazică”, explică dr. Irena Smadea, medic primar dermato-venerologie



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 22 Noiembrie 2021
Stire din Sănătate : Ceaiul de mentă combate stresul
Pagina a fost generata in 1.0173 secunde