Când și de ce trebuie făcute ecografiile în timpul sarcinii

232
Când și de ce trebuie făcute ecografiile în timpul sarcinii - candsidecetrebuie-1439390555.jpg

Articole de la același autor

În timpul sarcinii, medicul ginecolog recomandă o serie de investigații pentru a evalua starea de sănătate a fătului și evoluția sarcinii. În ultimii ani, ecografia a început să fie folosită din ce în ce mai des ca metodă de diagnostic, fiind considerată o metodă neinvazivă pentru organismul uman. În prezent, medicii utilizează în mod curent ecografiile 3D sau 4D, în care sunt observate imagini în mișcare ale fătului ce pot oferi detalii asupra organismului acestuia.

Ești însărcinată? Spitalul Privat Isis îți oferă ocazia să beneficiezi gratuit de servicii complete de ecografie fetală! Luna aceasta, Spitalul Privat Isis organizează un curs de ecografie la care sunt invitați să participe medici din țară și din străinătate. Speakerii sunt lectori cu experiență, medici apreciați.

"Cursul are în prim plan femeia însărcinată și patologiile care pot fi descoperite în timpul sarcinii. Importanța investigațiilor ecografice confirmă nevoia permanentă de specializare a medicilor, prilej cu care acest curs va aduce la malul mării oportunitatea dezvoltării abilităților medicilor obstetricieni și dobândirea de noi informații", precizează reprezentanții unității sanitare.

Cea mai importantă investigație

Ecografia fetală reprezintă cea mai sigură metodă de a detecta posibilele anomalii ale bebelușului și pentru a obține informații despre el, cum ar fi dimensiunile sau poziția sa în uter. În timpul ecografiei, nu se folosesc raze X sau alte tipuri de radiații care ar putea să dăuneze fătului sau mamei; prin urmare, gravidele nu au niciun motiv să o evite!

De altfel, ecografia fetală este investigația cu ajutorul căreia sunt depistate boli grave, precum sindromul Down și identifică malformațiile congenitale care afectează creierul sau măduva spinării.

De aceea, 50 de gravide au posibilitatea să fie consultate ecografic pe parcursul celor două zile de curs, într-un cadru special amenajat, echipat corespunzător, pentru ca toți medicii participanți să vadă în timp real imaginile 3D/4D.

"Condițiile pe care o gravidă trebuie să le îndeplinească pentru a se înscrie în programul de evaluare ecografică sunt următoarele: l data ultimei menstruații să fie cuprinsă între 20 martie - 01 aprilie l data ultimei menstruații să fie cuprinsă între 1 - 5 iunie.

Pacientele vor fi acceptate în urma înscrierii pe baza fișei de înregistrare, urmată de o consultație la medicul obstetrician. Confirmarea acestuia privind numărul săptămânilor de sarcină și alte aspecte observate ecografic reprezintă acceptul privind participarea la sesiunea de evaluare din cadrul cursului. Pacientele acceptate vor semna un contract prin care își arată disponibilitatea de a fi prezente în zilele de curs, în intervalele menționate", mai spun reprezentanții spitalului.

Înscrierile se pot face pe adresa [email protected]

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.431 secunde