Câte ouă pot mânca pe zi cei care au colesterolul mare

315
Câte ouă pot mânca pe zi cei care au colesterolul mare - sanatate--oua-recomandate-pe-zi-1681840495.png

Articole de la același autor

Oul reprezintă un aliment popular și foarte hrănitor. Este bogat în vitamine, minerale, antioxidanți, proteine și grăsimi. De-a lungul timpului, oficialii din domeniul sănătății și asociațiile medicale și de nutriție au avertizat oamenii privind riscul de creștere a colesterolului în urma consumului de ouă. Acestea au un conținut mai mare de colesterol decât multe alte alimente. Sunt, însă, pline de compuși bioactivi benefici organismului și alți nutrienți care luptă împotriva bolilor.

Studiile realizate recent indică faptul că legătura dintre consumul de ouă și riscul crescut de boli cardiace poate să nu fie atât de puternică pe cât se credea odată.

Riscul asociat cu consumul unor cantități mari de ouă diferă de la o persoană la alta, în funcție de mai mulți factori. Este vorba despre genetica și istoricul familial, modul de preparare a ouălor și dieta generală. Chiar și amplasamentul în care locuiți influențează numărul de ouă ce pot fi mâncate în siguranță pe zi.

Specialiștii susțin că trebuie avută în vedere și cantitatea de colesterol total din dietă. În cazul unei diete relativ scăzute în colesterol, va rămâne mai mult loc pentru ouă. Dacă dieta este mai bogată în colesterol, aportul de ouă va trebui limitat.

Un adult sănătos, care are niveluri normale de colesterol și nu întâmpină un risc semnificativ pentru boli cardiace, poate mânca 1 – 2 ouă pe zi în siguranță. Acestea pot fi chiar benefice pentru sănătatea inimii.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.502 secunde