Care este mai sănătos? Albușul sau gălbenușul?

277
Care este mai sănătos? Albușul sau gălbenușul? - oua-2-1679924195.jpg

Articole de la același autor

Vă place mai mult albușul de ou sau gălbenușul? Specialiștii spun că, în general, aportul întregului ou este foarte sănătos, acesta constituind o sursă bogată de nutrienți care merită să fie incluse în preparate. Sunt mulți oameni care le separă, gândindu-se ca astfel pot reduce colesterolul și care cred că albușul este cel mai sănătos. Să vedem care sunt beneficiile sale. Studiile arată că albușurile nu au deloc grăsime, au foarte puține calorii, ceea ce le face un aliment foarte sănătos. Cel mai mare risc apare atunci când consumați, de exemplu, un ou prăjit, deoarece uleiul rafinat include acea grăsime periculoasă pentru sănătate. Deci, albușurile au mai puține calorii decât gălbenușurile și sunt foarte potrivite pentru a pierde în greutate.

Multe persoane le consumă la micul dejun pentru că oferă proteine și vitamine și sunt sățioase. Totodată, albușurile de ou sunt folosite în multe tratamente de înfrumusețare deoarece acționează ca un excelent întăritor și tratează orice tip de iritație. Albușul este lipsit de grăsimi, iar gălbenușul, deși conține grăsimi saturate, este foarte bogat în vitamine. Nivelul de colesterol este foarte scăzut și, prin urmare, inofensiv pentru oamenii sănătoși. Gălbenușul de ou este o sursă importantă de vitamine și minerale, dar este bogat și în fier, fosfor, potasiu și magneziu. În plus, colina pe care o conține este o substanță benefică pentru sănătatea creierului, memorie și pentru a lupta împotriva bolilor precum Alzheimer sau demența etc. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6392 secunde