Vitamina E încetineşte procesul de îmbătrânire

217
Vitamina E încetineşte procesul de îmbătrânire - vitamina-2-1679825401.jpg

Articole de la același autor

Vitamina E este considerată a fi un foarte bun antioxidant, responsabil pentru protejarea membranelor împotriva peroxidării lipidelor. Totodată, proprietățile antioxidante ale vitaminei E care acționează asupra radicalilor liberi ar putea încetini procesul de îmbătrânire. Din păcate, la oameni, deficitul de vitamina E poate cauza disfuncții neurologice, cardiovasculare și o durată diminuată de viaţă a eritrocitelor (globulele roşii). Consumul de vitamina E poate reduce riscul de boli cardiace coronariene la bărbaţi. Specialiştii spun că deficitul de vitamina E poate fi ameliorat prin tratamentul cu suplimente de vitamina E. În alimente vitamina E se regăseşte în uleiuri vegetale, cum ar fi cel de palmier, porumb și soia, dar este prezentă şi în unele fructe, dar în cantităţi mici, cu excepţia murelor.

În ceea ce priveşte legumele, conţinutul în vitamină E este diferit în funcţie de părţile plantei. Astfel, ea este concentrată mai ales în frunzele verzi, iar în laptele de vacă este asociată cu lipidele. Există mai multe roluri ale vitaminei E, dar cele mai importante sunt cele deja enumerate, plus că este indicată pentru prevenirea unor boli specifice cardiovasculare, neurologice, oculare şi boli inflamatorii orale. Se consideră chiar că vitamina E poate avea un rol important în tratamentul bolii arteriale trombo-embolice, posibil prin acțiunea de inhibare a agregării plachetare. Administrarea suplimentară poate avea şi efecte benefice la pacienții cu ateroscleroză, are un rol important în prevenirea formării trombilor și producerea infarctului miocardic. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4638 secunde