Ce alimente sănătoase fac rău dinților

174
Ce alimente sănătoase fac rău dinților - alimentedinti-1408466591.jpg

Articole recomandate

Este de notorietate că băuturile dulci, carbogazoase și cele energizante sunt foarte dăunătoare pentru dinți, iar pe de altă parte, sunt considerate și nesănătoase pentru organism. Însă,  lista de alimente care fac rău dinților cuprinde și alimente considerate sănătoase. Iată câteva dintre acestea, potrivit csid.ro:


Fructe uscate.
Acest desert benefic organismului este dăunător pentru dinți. De vină este tocmai cantitatea mare de zahăr pe care o conțin.
Citrice.
Conțin vitamina C, necesară pentru echilibrul de colagen la nivelul gingiilor, însă, dacă exagerați, smalțul dinților va suferi cu siguranță. Cele mai nocive sunt lămâile și sucul de portocale, deoarece conțin mult zahăr. Pentru a limita impactul asupra dinților, este indicat ca sucul să se bea cu paiul.
Migdale.
Sunt unele dintre cele mai nutritive fructe cu coajă lemnoasă, pline de grăsimi sănătoase și de vitamina E. Din păcate, aceste oleaginoase trebuie să fie ronțăite și, uneori, pot deteriora smalțul dinților. Unt de arahide. Acest produs alimentar foarte popular și delicios este îmbogățit cu proteine vegetale și de aceea crește șansele de apariție a cariilor dentare, deci ar trebui consumat cu moderație. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 27 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Dantură sensibilă. Ce-i de făcut
Pagina a fost generata in 0.4408 secunde