Cei cinci dușmani alimentari ai celulitei
Una dintre problemele majore cu care se confruntă o femeie, cel puțin o dată în viață, este apariția celulitei. De cele mai multe ori aspectul de coajă de portocală al pielii apare din cauza unui stil de viață dezechilibrat, lipsit de vitamine și mese adecvate. Un regim alimentar corect ar trebui să includă un mic dejun echilibrat, bogat în carbohidrați care să ofere o sursă de energie pentru toată ziua.
Primul pe lista alimentelor recomandate împotriva celulitei se află iaurtul, care întrunește toate aprobările nutriționiștilor pentru consumul zilnic. Potrivit studiilor de specialitate, persoanele care con-sumă trei porții de iaurt bogat în calciu sunt mai puțin predispuse la depuneri inestetice de grăsime decât cele care ocolesc acest aliment.
De asemenea, fructele de pădure reprezintă o categorie de alimente foarte importante în prevenirea celulitei, deoarece conțin vitamina C, care stimulează producerea de fibre elastice de colagen în piele. Aceasta devine mai fermă, iar celulita, mai puțin vizibilă. Totodată, ghimbirul este un condiment aromat cu multe proprietăți benefice împotriva acestei afecțiuni.
Pentru a preveni celulita, mai sunt recomandate și bananele. Conțin potasiu, element care combate retenția de lichide, dar și fibre, substanțe care fixează toxinele și le elimină din organism.
Un alt aliment ce poate fi inclus într-un regim alimentar anticelulitic este papaya, un fruct tropical cu multiple proprietăți. Acesta conține betacaroten, element care stimulează refacerea țesuturilor.
Toate aceste alimente pot fi amestecate într-un mix extrem de sănătos pentru prima masă a zilei, dar și separat, în combinație cu cereale integrale. Însă, pentru a scăpa cu adevărat de celulită, specialiștii recomandă mult sport și terapii corporale precum masajele sau împachetările cu creme pe bază de alge, guarana, iederă și cofeină.
Primul pe lista alimentelor recomandate împotriva celulitei se află iaurtul, care întrunește toate aprobările nutriționiștilor pentru consumul zilnic. Potrivit studiilor de specialitate, persoanele care con-sumă trei porții de iaurt bogat în calciu sunt mai puțin predispuse la depuneri inestetice de grăsime decât cele care ocolesc acest aliment.
De asemenea, fructele de pădure reprezintă o categorie de alimente foarte importante în prevenirea celulitei, deoarece conțin vitamina C, care stimulează producerea de fibre elastice de colagen în piele. Aceasta devine mai fermă, iar celulita, mai puțin vizibilă. Totodată, ghimbirul este un condiment aromat cu multe proprietăți benefice împotriva acestei afecțiuni.
Pentru a preveni celulita, mai sunt recomandate și bananele. Conțin potasiu, element care combate retenția de lichide, dar și fibre, substanțe care fixează toxinele și le elimină din organism.
Un alt aliment ce poate fi inclus într-un regim alimentar anticelulitic este papaya, un fruct tropical cu multiple proprietăți. Acesta conține betacaroten, element care stimulează refacerea țesuturilor.
Toate aceste alimente pot fi amestecate într-un mix extrem de sănătos pentru prima masă a zilei, dar și separat, în combinație cu cereale integrale. Însă, pentru a scăpa cu adevărat de celulită, specialiștii recomandă mult sport și terapii corporale precum masajele sau împachetările cu creme pe bază de alge, guarana, iederă și cofeină.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Vineri, 21 Octombrie 2011
Joi, 25 August 2011
Miercuri, 13 Aprilie 2011
Luni, 20 Decembrie 2010
Joi, 20 Octombrie 2011
Sâmbătă, 02 Aprilie 2011
Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011