Cele mai false mituri despre cancer

227
Cele mai false mituri despre cancer - mituri-despre-cancer-1687261161.jpg

Articole de la același autor

Din nefericire, în lumea medicală, se nasc diverse mituri ce nu prezintă realitatea, dar pe care oamenii tind să le creadă, făcându-și mai mult rău. La fel se întâmplă cu miturile despre cancer, o boală care, oricum, aduce panică și îngrijorare, atât pentru pacient, cât și pentru cei din jur.

În primul rând, există mitul că, indiferent de cum stau lucrurile, „vei muri din cauza acestei boli”. În acest caz, specialiștii explică faptul că există pacienți care au un cancer cu prognostic bun și, totuși, dezvoltă alte afecțiuni grave, din cauza stresului. Acest stres continuu, apărut din cauza bolii, duce, din păcate, și la deces în unele cazuri. În același context, medicii mai explică și mitul conform căruia, dacă nu te ucide boala, te va ucide tratamentul. Fiecare medic acordă pacientului doza de care are nevoie, cât mai eficace dar suportabilă pentru organismul acestuia.

La fel de fals este și mitul conform căruia nu poți munci în timpul efectuării tratamentului de cancer. Medicii spun că majoritatea pacienților își continuă munca în timpul tratamentului pentru cancer. Sunt zile când aceștia se pot simți rău și au efecte adverse puternice. Recomandat, însă, este să nu abandoneze și să continue să muncească atunci când se simt bine. Nu în ultimul rând, nu toate tratamentele pentru cancer sunt la fel de agresive, așa cum se spune. În primul rând, tratamentul cancerului constă în combinația dintre diferite tipuri de tratament: chimioterapie, radioterapie, chirurgie. Însă, medicul tău îți va personaliza tratamentul în funcție de situația pe care o ai. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7251 secunde