Cele mai importante cauze de cădere a părului

216
Cele mai importante cauze de cădere a părului - caderea-parului-1689501239.jpg

Articole de la același autor

Căderea normală a părului variază, conform medicilor specialiști, între 50 și 100 de fire de păr pe zi. Dacă numărul este mai mare, vorbim deja despre patologia căderii părului, alopecie.

Nicio femeie nu are o siguranță împotriva căderii părului, însă unele sunt mult mai expuse riscului. Potrivit datelor, peste 50% dintre femei suferă de alopecie la un moment dat în viața lor. Cea mai riscantă perioadă pentru alopecie este cea a menopauzei, când două din trei femei se confruntă cu subțierea semnificativă a firului de păr și/sau căderea părului.

Cauzele căderii părului pot varia de la cele ereditare, medicale, până la cele mecanice, mai exact datorate coafatului. Coafura este un factor subestimat, dar care provocă, în mare măsură, căderea părului. Toate coafurile strânse, cum ar fi cozile și diferitele tipuri de împletituri, întind rădăcinile și duc frecvent la căderea extremă a părului și chiar la deteriorarea foliculului de păr.

De asemenea, șocul mental sau fizic sau efluviul telogen reprezintă un fenomen relativ puțin studiat, fiind o afecțiune încă neclară, dar extinsă. Este a doua cauză, ca frecvență, de cădere a părului după cea androgenetică. E cauzată de un număr mai mare de foliculi în faza telogenă. Acest lucru nu este legat de deteriorarea lor. Prin urmare, tipul de cădere a părului cauzată de efluviul telogen este reversibilă după tratarea cauzelor ce provoacă afecțiunea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4167 secunde