Consumul de alimente reci poate declanșa sensibilitatea dentară

171
Consumul de alimente reci poate declanșa sensibilitatea dentară - dinti2-1671632860.jpg

Articole de la același autor

Sunt situații în care mâncarea și băuturile reci pot deveni o adevărată tortură, iar cauzele care provoacă hipersensibilitate dentară sunt variate.

Pentru a înțelege cum apare această situație, este necesar să cunoașteți structura elementelor dentare. Din exterior spre interior, piesele dentare sunt formate din smalțul coroanei și cimentul rădăcinii, dentină și pulpă. Smalțul este țesutul dur care acoperă și înconjoară coroana dentară. Prin urmare, este zona dintelui care intră în contact cu exteriorul. 


Este foarte rezistent și, din moment ce nu are terminații nervoase, nu simte durere. Înăuntru este dentina, o regiune de țesut moale care conține vase de sânge, nervi și celule dentare specializate. În această zonă apare durerea de dinți. Dentina expusă nu este pregătită să intre în contact cu presiunea, frecarea, substanțele chimice și schimbările de temperatură care apar în gură. Astfel, consumul de alimente reci poate declanșa sensibilitatea dentară. Medicii afirmă că până și temperaturile scăzute afectează dinții deteriorați, iar cea mai frecventă hipersensibilitate este la frig. De precizat că dinții care suferă cel mai mult sunt caninii și premolarii. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.435 secunde