Iată care sunt orele recomandate pentru consumul alimentelor preferate

287
Iată care sunt orele recomandate pentru consumul alimentelor preferate - fondorelerecomandate-1657024407.jpg

Articole recomandate

Este important ce alimente consumi pentru a-ţi asigura nutrienţii şi vitaminele necesare organismului, însă este vital să ştii în ce perioadă a zilei acestea devin benefice sau periculoase. De asemenea, ora la care mâncăm contează foarte mult. După cum arată studiile, consumul alimentelor în anumite momente ale zilei vă poate ajuta să obţineţi beneficii maxime pentru organism sau dimpotrivă, poate deveni periculos.

Pentru a vă ajuta să înţelegeţi unele dintre cele mai importante reguli cu privire la sincronizarea în nutriţie, specialiștii în domeniu fac unele recomandări.

Ciocolata neagră - Dacă mâncaţi la micul dejun două cubuleţe de ciocolată neagră veţi oferi organismului oxidanţii de care are nevoie, acest obicei ajutând şi la îmbunătăţirea funcţiilor inimii. Totuşi, nu uita că un consum mai mare de 25 de grame de ciocolată pe zi îţi poate afecta silueta.
 

Carne - Prânz: carnea este o excelentă sursă de fier, care oferă oxigen celulelor corpului. Consumul acestui aliment reduce oboseala. Cină: acest aliment are nevoie de cinci ore pentru procesul de digestie. Dacă alegi să consumi carne înainte de culcare, pe lângă faptul că sistemul digestiv va avea de suferit, nici somnul nu va fi unul de calitate.
 

Nuci - Consumate la prânz, 30 de grame de nuci pot asigura necesarul de Omega 3 organismului. Nucile conţin minerale precum fier, fosfor, potasiu, magneziu, iod, vitaminele A, B, C, E şi P, peste 20 de aminoacizi, grăsimi nesaturate şi proteine. Cină: nucile sunt bogate în grăsimi şi calorii, aşa că nu este indicat să le incluzi la masa de seară. Portocale - Gustare: portocalele sunt recomandate dacă vrei o gustare sănătoasă. Acest fruct îmbunătăţeşte funcţiile sistemului digestiv, oferă energie organismului şi accelerează metabolismul. Mic dejun: consumul de portocale pe stomacul gol poate provoca reacţii alergice şi iritarea stomacului, crescând riscul de a te confrunta cu o gastrită.
 

Paste – Mic dejun şi prânz: pastele din grâu dur sunt bogate în fibre care ajută la eliminarea toxinelor din corp. De asemenea, indicele glicemic scăzut al pastelor reduce riscul de diabet tip doi.
 

Cină - combinarea cărnii cu paste, care sunt bogate în carbohidraţi, vă poate îngrăşa dacă sunt consumate în timpul serii. Recomandat ar fi să alegeţi alimente bogate în nutrienţi, dar cu puţine calorii.
 

Cartofi – Mic dejun: consumaţi în prima parte a zilei, cartofii pot scădea nivelul de colesterol din sânge. De asemenea, sunt foarte bogaţi în minerale. Prânz sau cină: cartofii sunt de până la trei ori mai bogaţi în calorii decât orice altă legumă. Aşa că ai grijă la cantitatea pe care o consumi, mai ales dacă alegi să mănânci cartofi la prânz sau cină. Banane – Mic dejun: bananele sunt foarte bogate în fibre, reuşind să îmbunătăţească digestia. Cină: consumul de banane în timpul serii poate perturba procesul digestiv, inhibând secreţia sucului gastric.
 

Mere – Mic dejun: pectina, substanţa care se găseşte în coaja merelor, ajută la curăţarea intestinelor, eliminând substanţele cancerigene. Cină: merele cresc nivelul acidului din stomac, oferindu-vă o stare de disconfort. În plus, pectina este greu de digerat pe timpul nopţii.
 

Zahăr – Mic dejun: zahărul este mult mai uşor de digerat dacă este consumat în prima parte a zilei. Cină: dulciurile irită tractul digestiv. Pe de altă parte, energia pe care o oferă nu îţi va permite să te bucuri de un somn liniştit



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.561 secunde