Când pot fi ridicate pachetele cu produse alimentare pentru persoanele nevoiaşe

184
Când pot fi ridicate pachetele cu produse alimentare pentru persoanele nevoiaşe - ajutoare-1666954915.jpg

Articole de la același autor

Luna viitoare începe acțiunea de distribuire a pachetelor cu produse alimentare acordate în baza Programului operaţional „Ajutorarea persoanelor defavorizate - POAD”. Potrivit Primăriei Constanţa, acestea vor putea fi ridicate din data de 18 noiembrie 2022, de la Clubul pentru pensionari situat pe strada Duiliu Zamfirescu nr. 4, de luni până vineri, între orele 8.00 - 14.00. Reamintim că de aceste pachete beneficiază de următoarele categorii: familiile și persoanele singure, cu venituri minime garantate; familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei; persoane aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților sau care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale. Persoanele care se încadrează în mai multe categorii beneficiază de pachetele cu produse alimentare aferente unei singure categorii din care fac parte la data acordării asistenței materiale de bază. De precizat că pachetele se ridică personal de către destinatarii finali pe baza actului de identitate. Pentru persoanele beneficiare de venit minim garantat și alocație pentru susținerea familiei, titularii dispozițiilor de primar prin care se acordă acest drept, ridică pachete pentru toți membrii familiei.

După finalizarea distribuției către persoanele beneficiare de venit minim garantat și alocație pentru sprijinirea familiei, stocul de produse rămas va fi distribuit persoanelor aflate temporar în situații critice de viață.

Un pachet cu produse alimentare cântărește 28,4 kg și conține făină albă de grâu (5 kg), mălai (4 kg), paste făinoase (0,80 kg), ulei (4 litri), zahăr (2 kg), orez (4 kg), conserve carne vită (1,5 kg), conserve carne porc (0,9 kg), conserve pateu ficat de porc (0,5 kg), compot de fructe (1,44 litri). De exemplu, o familie beneficiară a acestor drepturi, constituită din cinci membri va primi cinci cutii cu alimente, deci va trebui să transporte acasă cantitatea de 142 kg. Pentru relații suplimentare puteți suna la numerele de telefon 0341.448.530 și 0341.454.669. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9481 secunde