Criză de aparatură medicală la Spitalul Județean! De ce nu pot fi operați pacienții

514
2
Criză de aparatură medicală la Spitalul Județean! De ce nu pot fi operați pacienții - sectiaorl-1444748859.jpg

Articole de la același autor

Fiind unicul centru de stat specializat în ORL din județul Constanța, secția din cadrul Spitalului Județean primește, zilnic, zeci de pacienți cu diferite afecțiuni din această sferă medicală. Din păcate, medicii nu pot efectua orice intervenție chirurgicală, deoarece nu există aparatura medicală necesară.

Deși medicii spun că au și câte 30 - 40 de pacienți pe zi, adulți și copii, toți cu probleme din sfera ORL, secția de specialitate din cadrul Spitalului Județean Constanța nu dispune încă de aparatură medicală performantă pentru a interveni în orice situație medicală.

În acest sens, în perioada 21-23 octombrie, va avea loc primul work-shop medical care va reuni specialiști din țară și în cadrul căruia vor fi aduse aparate medicale performante.

"În această perioadă, vom organiza un work-shop pe tema patologiei ure-chii, eveniment la care va participa

dr. Marian Rădulescu, de la Institutul de Fonologie București, dar și sponsori, care vor aduce un aparat performant pentru a transmite imagini din sala de operație.

Avem două cazuri la care vom efectua operații: un bătrân a cărui ureche curge de foarte mulți ani și la care tratamentul nu a dat rezultate, fiind propus pentru operație, iar al doilea este cazul unui tânăr cu perforație de timpan ca urmare a unei agresiuni. Acesta are nevoie de o timpanoplastie pentru care este necesar acest aparat", a declarat dr. Dănuț Dincă, șeful secției ORL din Spitalul Județean Constanța.

Secție cu aparatură… lipsă

Managerul unității sanitare recunoaște lipsurile din sistem și spune că va lua în considerare achiziționarea unui astfel de aparat până la finalul acestui an.

"ORL trebuie să își reînnoiască aparatura medicală și să achiziționeze unele noi și atât de necesare. Sunt foarte multe cazuri pe zi în acest departament și, fiind spital de categoria A, trebuie să primim inclusiv pacienți din județele limitrofe. Singura aparatură de care beneficiem este cea din sfera rino-sinuzală, iar aici au beneficiat de operații foarte mulți copii.

Patologia tratată la noi include și adulți și copii și asta pentru că nu există secție de pediatrie ORL", a spus managerul Dănuț Căpățână.

Și problemele nu se opresc aici. Șeful secției spune că, în condițiile în care sunt extrem de muți pacienți, doar patru me-dici susțin gărzile din spital.

"Suntem patru medici, dar oficial lucrăm doar trei. Mai avem nevoie de cel puțin unul sau doi medici ca să acoperim necesarul la 20 de paturi disponibile pe secție", a completat medicul.

În perioada următoare, spun reprezentanții unității sanitare, se vor face demersurile pentru achiziționarea unui aparat 3D performant pentru realizarea intervențiilor chirurgicale complexe.

Aparatul costă în jur de 100.000 de euro, iar banii vin din economiile pe care spitalul le-a realizat în urma concesiunilor de servicii.

"Va avea loc o negociere strânsă, pentru că vorbim de o sumă foarte mare însă, am strâns bani din concesiunile de servicii și credem că aceasta este cea mai bună investiție", a completat Dănuț Căpățână.

Comentează știrea

Florin
14 octombrie 2015
Nou si sigur!

Sistem performant pentru succes! Daca doresti rezultate, succes si prosperitate, este timpul sa te alaturi celui mai nou si mai performant program de lucru la domiciliu! Noi iti oferim tot ceea ce ai nevoie: instruire gratuita si de cea mai buna calitate, contract de comision, un plan exceptional de dezvoltare si extindere in viitor. Porneste rapid si cere acum toate informatiile, la adresa de email: [email protected]

Danute
14 octombrie 2015
ai furat de te-ai spart

du-te acum si adu bani de acasa pentru "investitii" cum le numesti tu. Investitii in vila personala poate, furaciosule

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3655 secunde