Dănuț Căpățână, membru în asociația pentru acreditarea spitalelor

201
Dănuț Căpățână, membru  în asociația pentru acreditarea spitalelor - manageruldanutcapatana1-1443029000.jpg

Articole de la același autor

Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate a început demersurile pentru acreditarea de către Societatea Internațională pentru Calitate în Sănătate (ISQua). Unul din-tre membrii acestei instituții este managerul Spitalului Județean Constanța, Dănuț Căpățână, care susține că asociația va efectua evaluarea calității serviciilor medicale locale.

"Asociația cuprinde 23 de specialiști din cadrul Ministerului Sănătății, al spitalelor publice și private, dar și al CNAS. Vom putea face o evaluare la cerere a serviciilor medicale oferite de furnizorii constănțeni în vederea completării standardelor de calitate", a precizat managerul.

Implementarea acestor standarde va trebui să ducă la accesul facil la serviciile medicale de care au nevoie pacienții, o mai bună informare a acestora cu privire la problemele lor și la implicarea pacientului în luarea deciziilor.

Misiunea ANMCS este să determine asigurarea și îmbunătățirea continuă a calității serviciilor de sănătate și a siguranței pacientului prin modificarea culturii organizațiilor din sănătate, standardizare, evaluarea serviciilor de sănătate și acreditarea unităților sanitare punând pacientul în centrul sistemului. ANMCS a fost înființată prin reorganizarea Comisiei de Acreditare a Spitalelor (CoNAS). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4294 secunde