Schimbări la sănătate! Se întâmplă de la 1 octombrie în toate spitalele din țară

442
1
Schimbări la sănătate! Se întâmplă de la 1 octombrie în toate spitalele din țară - drpatient1bedisdelandscape-1442844090.jpg

Articole de la același autor

221.000 de persoane din sistemul sanitar și nu numai, vor primi salarii majorate cu 25% de la 1 octombrie.

"Cu data de 1 octombrie, toate spitalele din România care sunt în relații contractuale cu Casele Județene de Asigurări de Sănătate vor primi bani suplimentari în așa fel încat să acopere acești 25%", a declarat Marius Sepi, prim-vicepreședintele Federației Sanitas, conform Agerpres.

Pe lângă cei din sistemul de sănătate, de majorarea salarială de la 1 octombrie vor beneficia și angajații CFR, Armata și Serviciul Român de Informații.

Guvernul a decis, în ședinta din 25 august 2015, printr-o Ordonanță de Urgență, majorarea cu 25% a salariului brut, a soldei lunare brute/salariului lunar brut, începând cu 1 octombrie 2015, comparativ cu nivelul din luna septembrie a acestui an. 

Comentează știrea

intai stopati hotia !
28 septembrie 2015
halate aibe , murdare

asta declara un medic rezident scarbit de sistem: Doctorul Țiripa spune că, din cauza hoției, la pacient se întorc foarte puțini bani. "Ideea e că se fură de la fiecare nivel, din momentul în care pleacă banul de la asigurat, până în momentul în care ajunge la pacient. În realitate, se întorc către pacient doar 5-10 la sută din banii din sistemul medical, inclusiv, practic, către salariile noastre. Soluția este să nu se mai fure! Dacă nu s-ar mai fura, ar fi suficienți bani și pentru aparatură, și pentru salarii, și pentru medicamente, și pentru orice. E jenant să auzim că sistemul nu are bani, dar vedem cum se fac licitații pe niște sume exorbitante pentru tot felul de mizilicuri. E jenant să vedem cum papuci de unică folosință ajung la 100 de euro bucata. E un sistem atât de ușor de parazitat. Soluția ar fi să faci o autoritate de control să stopeze furturile, să creezi niște inspectori incoruptibili, să le dai un salariu extrem de mare și să nu își riște un asemenea job pentru o mizerie de șpagă", spune dr. Laurențiu Țiripa. gasiti articolul in evenimentul zilei

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4399 secunde