Cum se manifestă alergiile alimentare la copii

170
1
Cum se manifestă alergiile alimentare  la copii - cumsemanifesta-1433781194.jpg

Articole de la același autor

Diversificarea alimentației bebelușilor de 6 luni este un pas important în creșterea și dezvoltarea acestora. Medicii le recomandă mămicilor să evite alimentele care conțin substanțe alergenice: căpșuni sau alimente care conțin gluten, albușul de ou, alunele, ovăzul, soia sau semințele.

"Oricine poate dezvolta alergii alimentare la produsele pe care le consumă de obicei, dacă tractul digestiv devine mai permeabil și le permite proteinelor nedigerate din hrană să ajungă în sânge.

În cazul bebelușilor mai mici de șase luni, sistemul digestiv nu este complet dezvoltat, iar substanțele alergenice provoacă dezechilibre majore. Dacă părinții ajung la diversificarea alimentară trebuie să fie atenți la alimentele procesate care au un conținut ridicat de gluten, deși acesta nu este înscris pe etichete.

Primele semne ale unei reacții alergice imediate sunt nas care curge, urticarie pe tot corpul. Simptomele se pot agrava rapid, incluzând semne ale anafilaxiei, cum ar fi dificultăți în respirație și pierderea cunoștinței. Printre alte simptome posibile se numără urticaria, sufocarea, răgușeala, greața, voma, durerile abdominale, diareea și amețeala", a explicat dr. Gherghina Rizea, medic primar pediatru.

Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6217 secunde