Specialiștii de la Ovidius Clinical Hospital ne explică:

De ce apare boala hemoroidală

900
1

Articole de la același autor

Nu sunt puține persoanele care se plâng că viața li s-a îngreunat considerabil odată cu apariția bolii hemoroidale. Această afecțiune incomodă poate fi evitată însă dacă se cunosc exact cauzele apariției ei și cum le putem preîntâmpina.

Hemoroizii reprezintă niște dilatații venoase dispuse circumferențial la nivelul canalului anal ce intervin în continența pentru gaze. Există două tipuri de hemoroizi: interni - situați la 3-4 cm de orificiul anal, și cei externi - la nivelul orificiului anal. Boala hemoroidală reprezintă creșterea acestora, alungirea lor și deplasarea lor la nivelul canalului anal și la exterior.

Cauzele apariției acestei boli pot fi:

- genetice;

- constipația cronică;

- sedentarismul - la persoanele care stau mult pe scaun;

- sarcina - uterul gravid, pe măsură ce crește, stânjenește întoarcerea sângelui din partea inferioară a corpului.

"Simptomele sunt variabile: hemoroizii mici sunt de obicei asimptomatici. Cel mai frecvent simptom este sângerarea cu sânge proaspăt neînsoțită de durere ce apare la scaun. Hemoroizii mari pot cauza scurgeri mucoase, o ușoară jenă, mâncărimea și iritația tegumentului perianal. Hemoroizii mari se însoțesc și de tulburări de defecație, de senzația de golire incompletă la scaun", a spus dr. Iulia Dogaru, medic specialist proctolog la Ovidius Clinical Hospital.

Cum evităm boala

Pentru a putea trata această afecțiune, medicii au recomandări clare, de care trebuie să ținem cont.

"Este foarte importantă evitarea constipației și a efortului la defecație - ideal este să avem un scaun pe zi fără efort. De aceea este necesar consumul a cca. 2 litri de lichide/zi, a alimentelor ce conțin fibre (cereale, fructe, legume), evitarea alimentelor ce constipă (orez, banane, brânzeturi). Este interzis consumul condimentelor și al alcoolului. Bineînțeles că și cremele, unguentele, supozitoarele prescrise de medic au rolul de a ameliora simptomatologia (disconfort, mâncărime), însă nu tratează hemoroizii. Tratamentul definitiv constă în extirparea hemoroizilor", a mai adăugat dr. Dogaru.

La Ovidius Clinical Hospital găsiți specialiști în proctologie și cele mai moderne metode de diagnostic și tratament.

Ovidius Clinical Hospital este un spital multidisciplinar care și-a deschis porțile la 1 martie 2014, iar de la data de 1 iulie unitatea se află în relație contractuală cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate și oferă servicii medicale pacienților asigurați în baza biletului de trimitere și a dovezii de asigurat.

Comentează știrea

Dorel
26 octombrie 2014
Munca la domiciliu

Oferta de munca extrem de serioasa! Câștigurile sunt garantate! Căutam operatori online care vor sa câștige cel puțin 300 de dolari lunar, cu o munca ușoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteți textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4939 secunde