Dieta vegetariană te protejează de bolile de inimă

387
Dieta vegetariană te protejează de bolile de inimă - vegetarieni-1359658551.jpg
Dieta vegetariană reduce riscul de boli de inimă, conform celui mai recent studiu realizat în Marea Britanie, la care au participat aproximativ 40.000 de voluntari cu vârste cuprinse între 50 și 70 de ani din Anglia și Scoția. 

Vegetarienii prezintă un risc cu 32% mai mic să dezvolte boli cardiovasculare față de cei care consumă carne și pește. Rezultatele arată clar că riscul de îmbolnăvire este mai scăzut din cauza dietei, afirmă profesorul Tim Key, director adjunct al unității de epidemiologie a cancerului la Universitatea din Oxford și co-autor al studiului. 

Cercetătorii au luat în considerare mai mulți factori la calcularea riscului: vârsta, dacă oamenii fumau, cantitatea de alcool consumată, activitatea fizică, nivelul de instruire și mediul socio-economic. Recrutați în anii 1990, participanții au răspuns la chestionare amănunțite despre starea lor de sănătate și modul de viață. 

Conform i-medic.ro, este cel mai vast studiu desfășurat vreodată în Marea Britanie care compară incidența bolilor cardiovasculare la vegetarieni și cei în a căror dietă este inclusă și carnea. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 31 Ianuarie 2013
Stire din Sănătate : Motive pentru a urma o dietă
Marţi, 29 Ianuarie 2013
Stire din Sănătate : Ciocolata neagră  este cea mai bună
Pagina a fost generata in 0.196 secunde