Din ce cauză apar traumatismele ligamentelor articulare

328
Din ce cauză apar traumatismele ligamentelor articulare - ligamente-1707044875.jpg

Articole de la același autor

De cele mai multe ori, articulația genunchiului poate deveni instabilă în urma dislocării, leziunii și rupturii ligamentelor. Traumatismele ligamentelor apar des după practicarea unui sport. În cele ce urmează, vă prezentăm în ce constă ligamentoplastia, reconstrucția ligamentului genunchiului, procedura, posibile complicații și indicații pentru perioada de recuperare. Practic, susţin specialiştii, un ligament rupt limitează sever capacitatea de mişcare a genunchiului, iar acest lucru duce la incapacitatea de a pivota, roti sau răsuci piciorul.

Ligamentul încrucişat anterior (LIA) este unul din cele patru ligamente mari ale genunchiului, având rol de stabilizator al articulaţiei. Leziunile la nivelul LIA sunt de patru până la opt ori mai frecvente în rândul femeilor decât al bărbaţilor în cadrul aceloraşi activităţi sportive. De precizat că traumatismele la nivelul ligamentului încrucişat anterior apar cel mai adesea în timpul activităţilor sportive şi de fitness care pot solicita genunchiul.

Printre modalităţile prin care se lezează ligamentul încrucişat anterior se numără: schimbările rapide de direcţie cu talpa piciorului care rămâne stabilă pe sol, în timp ce genunchiul se roteşte în altă direcţie; încetinirea bruscă din alergare sau mers; aterizarea incorectă dintr-o săritură;

lovituri directe la nivelul genunchilor. Semnele şi simptomele unei leziuni LIA includ, de obicei: senzaţia unei pocnituri puternice dureroase la nivelul genunchiului; durere puternică şi care apare brusc; incapacitatea de a continua activitatea fizică; inflamare rapidă a zonei afectate; pierderea mobilităţii; diminuarea capacităţii de mişcare; sensibilitate la nivelul întregii articulaţii etc.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.376 secunde