Spitalul de Pneumoftiziologie de la Palazu Mare, dotat cu un modular pentru spitalizarea de zi

3559

Articole de la același autor

Spitalul de Pneumoftiziologie de la Palazu Mare îşi îmbunătăţeşte constant serviciile pentru pacienţi. În prima zi a acestei săptămâni, pe 18 decembrie, a fost inaugurat „Ansamblul Modular - spitalizare de zi”, în valoare de 2,2 milioane de lei, unitate care va oferi, începând de luna viitoare, facilităţi suplimentare pentru investigaţii, diagnostic şi tratament pacienţilor cu afecţiuni respiratorii şi oncologice.







Prin acest proiect, cadrele medicale îşi doresc asigurarea unui spaţiu destinat realizării serviciilor medicale de spitalizare de zi, care să corespundă tuturor standardelor impuse de legislaţia actuală şi care să deservească nevoile de îngrijire ale pacienţilor cu astfel de afecţiuni. Medicii susţin că, în contextul actual, după pandemia de Covid-19, s-a conturat o schimbare în modul de acordare a serviciilor medicale, pacienţii optând tot mai frecvent pentru efectuarea investigaţiilor în regim de spitalizare de zi.

Cu această ocazie, prezent la inaugurare, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, a declarat următoarele: „În județul Constanța, această extindere era cu siguranță necesară, dat fiind faptul că unitatea medicală se confruntă cu un număr semnificativ de pacienți cu afecțiuni respiratorii. Nu este suficient, comparativ cu numărul de persoane aflate pe listele de așteptare, însă, cu siguranță, această suplimentare reprezintă un pas important pentru îmbunătățirea accesului la serviciile medicale și reducerea perioadelor de așteptare a pacienților.



Acest nou serviciu va fi susținut de resurse adecvate și de personal medical bine pregătit ce va contribui la o gestionare mai bună a cazurilor și a procesului de îngrijire a pacienților”.

Potrivit directorului medical al instituţiei, dr. Ariadna Petronela Fildan, acest modular era absolut necesar, pentru asigurarea serviciilor pentru pacienţi, în regim de spitalizare de zi. „Ştim foarte bine că, odată cu pandemia, preferinţele pacienţilor au fost pentru o spitalizare cât mai scurtă. În acelaşi timp, legea ne impune ca spitalizarea de zi să arate ca o secţie de sine stătătoare, cu spaţiile aferente, lucru care nu se întâmpla nici la noi, dar nici în alte spitale mari, care nu au avut până acum această structură destinată special spitalizării de zi. Modularul are şapte locuri: trei sunt rezervate pentru pacienţii cu afecţiuni respiratorii, iar patru pentru cei cu afecţiuni oncologice. Este un mare plus pentru comunitatea noastră, acum, că avem un serviciu pe care-l putem oferi pacienţilor cu cancer pulmonar, în mod special. La ora actuală, acest tip de cancer este maladia care ucide cel mai mult. Din păcate, foarte mulţi bolnavi se prezintă târziu la doctor”, a declarat medicul, pentru „Cuget Liber”.



Întrebată care este situaţia cu celelalte corpuri de clădire, aceasta a precizat că, deocamdată, nu sunt probleme decât într-un singur spaţiu. Luna trecută, furtuna le-a smuls tabla de pe acoperiş, motiv pentru care a fost necesară aprobarea unui buget pentru situaţii de urgenţă şi repararea acestuia. În rest, în interior, majoritatea spaţiilor au fost renovate, după cum au constatat şi reporterii cotidianului nostru. În afară de acest modular, a subliniat dr. Fildan, a mai fost depus un proiect, pentru care nu s-a primit încă finanţare şi care vizează o mulţime de schimbări: ambulator, laborator, anatomie patologică, imagistică, chirurgie toracică etc. „Practic, ne referim aici la o clădire nouă care aduce laolaltă toate specialităţile care să deservească pacientul cu afecţiuni respiratorii”, a adăugat medicul. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1963 secunde