Dispozitive care vă ajută la îndreptarea danturii

141
Dispozitive care vă ajută la îndreptarea danturii - dispozitive-1674652784.jpg

Articole de la același autor

Aveți probleme cu dantura? Medicii stomatologi recomandă utilizarea dispozitivelor de contenție pentru a vă îngriji dinții și pentru a preveni deplasarea lor în timp. Ei sunt de părere că la sfârșitul unui tratament ortodontic, este esențial ca pacienții să aibă grijă de rezultate folosind aparatele dentare. Aceste dispozitive joacă un rol crucial, deoarece împiedică dinții să revină la poziția inițială în timp. Așa-numita perioadă de contenție este ultima parte a oricărui proces ortodontic și este esențială pentru ca dinții să nu se mai strâmbe în mod natural. Din fericire, în prezent, există diverse tipuri, care sunt insesizabile și care vă permit să vă păstrați dinții sănătoși și mușcătura neschimbată.

Funcția principală a acestor dispozitive este de a menține poziția corectă a dinților după tratamentul cu aparat dentar. Achiziționarea dispozitivelor de calitate este esențială, deoarece acestea trebuie utilizate în mod obligatoriu, atât timp cât consideră stomatologul.

Acestea previn pierderea dentară și ameliorează problemele de malocluzie. Potrivit cercetărilor, stabilitatea poziției dinților după terminarea tratamentului ortodontic depinde de mai mulți factori, de la obiceiuri personale la folosirea corectă a retainerelor. Prin urmare, nici un dispozitiv de contenție nu poate garanta stabilitatea perfectă a alinierii dentare. Oricum, folosirea acestor aparate este obligatorie pentru păstrarea rezultatelor ortodontice mai mult timp. Acesta este motivul pentru care majoritatea medicilor recomandă utilizarea lor în primul an după tratament. După primul an, este indicat să le folosiți mai rar.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4301 secunde