Enterocolita poate afecta, în egală măsură, atât adulții, cât și copiii

180
Enterocolita poate afecta, în egală măsură, atât adulții, cât și copiii - enterocolita-1694180898.jpg

Articole de la același autor

Enterocolita este o inflamație a tractului gastrointestinal, care afectează atât intestinul subțire, cât și colonul, uneori cu consecințe severe asupra sănătății nou-născuților. Boala poate afecta, însă, în egală măsură adulții și copiii, simptomele fiind semnificativ mai severe la persoanele imunocompromise și la copiii cu vârsta de sub trei ani. Potrivit specialiștilor, simptomele enterocolitei la copii pot varia în funcție de cauza bolii și de vârsta copilului. În mod similar, tratamentul enterocolitei depinde de cauza bolii și de gravitatea simptomelor. În principiu, există o varietate de potențiale cauze care pot determina inflamația tractului gastrointestinal, atât de natură virală sau bacteriană, cât și de natură toxică sau mecanică.

Tratamentul enterocolitei la copii depinde de cauza specifică a afecțiunii și de severitatea simptomelor. În general, tratamentul este unul conservator și vizează controlul simptomelor și prevenirea deshidratării. În cazuri rare, precum al enterocolitei mecanice, pot fi necesare intervenții chirurgicale. Opțiunile de tratament pot varia între copii și depind în mare măsură de tipul de enterocolită și de stadiul în care este detectată afecțiunea.

Unele măsuri generale de tratament care pot ajuta la controlul simptomelor la copii includ: rehidratarea; evitarea alimentelor care pot agrava simptomele (precum alimentele grase, prăjite sau picante, cât și a lactatelor sau a fructelor și legumelor crude); administrarea de antibiotice (antibioticele sunt necesare doar atunci când enterocolita este cauzată de o infecție bacteriană); administrarea de antivirale sau antiparazitare (în funcție de tipul infecției); administrarea de medicamente antispastice (pentru ameliorarea durerilor și a crampelor musculare). Este important, printre altele, ca orice copil să mențină o igienă riguroasă a mâinilor, în special după utilizarea toaletei și înainte de masă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.39 secunde