Fitoterapia, aliatul familiei de sărbători

202
Fitoterapia, aliatul familiei de sărbători - fitoterapia-1419870757.jpg

Articole de la același autor

Pentru a evita problemele gastrointestinale cauzate de alimentația excesivă de sărbători, specialiștii în fitoterapie recomandă ceaiurile și decocturile din plante, ca metodă alternativă de menținere a sănătății. 


"Plantele denumite generic carminative sunt folosite pentru combaterea meteorismului abdominal pentru conținutul de uleiuri esențiale și taninuri, care împiedică procesele fermentative și favorizează eliminarea gazelor din intestin. Infuziile și decocturile din aceste plante se utilizează înainte de mesele principale, la temperatura camerei, fără a se îndulci", a explicat dr. Mirela Stângaciu, medic de familie, specialist în medicina naturistă. 


În combaterea meteorismului, sunt utilizate fructe sau plante de anason, de fenicul, busuioc sau rizomi de obligeană, toate preparate sub formă de infuzii, decocturi sau ceaiuri, în cure zilnice, pentru cel puțin o lună. 


În balonările abdominale care se datorează distoniilor vegetative, se pot utiliza și plante cu efect sedativ, cum sunt rădăcina de valeriană, talpa gâștei sau fructe de chimion. La pacienții care au tendință de constipație, se pot folosi și fructe de coriandru, coajă de crușin sau frunze de mentă, iar la cei cu tendință de diaree coada racului sau sunătoare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 18 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Despre constipație
Pagina a fost generata in 1.0897 secunde