Cum să scapi de balonare și constipație

488
Cum să scapi de balonare și constipație - constipatie-1417964341.jpg
Dacă ai asemenea probleme, următoarele remedii simple și oricând la îndemână, recomandate de www.sănătate.ro, te pot scoate din încurcătură:
Apă cu lămâie. Bea dimineața pe stomacul gol un pahar de apă, amestecat cu zeama de la o jumătate de lămâie. Pe lângă faptul că acest obicei combate eficient balonarea, apa cu lămâie te ajută să-ți menții silueta. Evită acest tratament, dacă suferi de gastrită sau ulcer.
Salvie. Ceaiul de salvie are un efect relaxant asupra mușchilor și combate spasmele. Pune  într-o cană o linguriță de salvie uscată și mărunțită, peste care toarnă o cană de apă clocotită. Lasă cana acoperită 15-20 de minute, apoi strecoară lichidul. Bea ceaiul cald, cu inghițituri mici, de 2-3 ori pe zi.


Pătrunjel. Câteva frunze de pătrunjel mestecate bine, imediat după masă, pot fi de un real folos în combaterea balonării.Ceaiul de mentă. Înainte de fiecare masă și dimineața pe stomacul gol bea câte o cană de ceai de mentă. Peste o linguriță rasă de plantă uscată toarnă apă fierbinte. Lasă la infuzat 9-10 minute. Nu adăuga zahăr sau miere.


Busuioc. Toarnă o cană de apă clocotită peste o linguriță de plantă uscată și mărunțită. Acoperă vasul și lasă-l la infuzat 10 minute. Bea ceaiul cald, de 2 ori pe zi.


Ceai verde. Cel mai bun remediu natural împotriva constipației este ceaiul verde. Acesta nu trebuie băut mai târziu de ora 4 după amiază. Bea de 2 ori pe zi, cam la aceleași ore. Copiii, femeile însărcinate și cele care alăptează trebuie să se abțină de la ceaiul verde.


Amestec de mărar cu semințe de in. Mărarul conține fier, antioxidanți, vitamina D, sodiu, potasiu șimagneziu. Pe lângă faptul că ajută la combaterea balonării, salata cu mărar este indicată și împotriva anemiei, constipației și a tulburărilor psihice. Consumă salata o singură dată pe zi și numai înainte de masă..


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 18 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Despre constipație
Miercuri, 21 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Balonarea. De ce se produce
Pagina a fost generata in 3.0609 secunde