Fumătorii, predispuși la depresii

277
Fumătorii, predispuși la depresii - 90e6b40f3728f30b437e6b71ccda6d0b.jpg

Articole recomandate

Fumatul crește riscul apariției depresiei și anxietății, conform celui mai recent studiu dezvoltat de cercetătorii din Noua Zeelandă. Studiul, realizat pe un eșantion de 1.265 de persoane (635 bărbați și 630 femei, cu vârsta între 30 și 33 de ani), a fost publicat în numărul de pe 1 iunie 2010 a British Journal of Psychiatry.
"Concluzia principală a studiului este că, pe lângă bolile de natură fizică pe care fumatul le provoacă, dependența de nicotină crește și riscul afecțiunilor de sănătate mentală", a declarat pentru Medscape Psychiatry, prof. dr. David Fergusson, coordonatorul studiului Christchurch Health & Development Study, Universitatea Otago, Dunedin, Noua Zeelandă.
Potrivit studiului, dependenții de nicotină sunt de două ori mai predispuși spre a prezenta simptome ale depresiei decât cei care nu suferă de dependență nicotinică.
"Studii recente arată că și cei care sunt expuși la fumul de țigară prezintă un risc crescut de depresie și anxietate. Este esențial să încurajăm oamenii să renunțe la fumat, pentru că, pe zi ce trece, sunt identificate tot mai multe pericole la care fumătorii activi și pasivi se expun și care au efecte negative importante asupra sănătății fizice și mentale. Renunțarea la fumat este cel mai bun lucru pe care îl putem face pentru sănătatea noastră", a declarat Bogdana Bursuc, psiholog coordonator în Programul Național de Renunțare la Fumat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5749 secunde