Gheața poate ajuta la reducerea inflamației mușchilor contractaţi

110
Gheața poate ajuta la reducerea inflamației mușchilor contractaţi - muschi-1710691349.jpg

Articole de la același autor

Mușchiul încordat sau contractat este o stare a unui mușchi care devine tensionat și dur la atingere. Acesta este caracterizat printr-o durere localizată sau o senzație de tensionare și durere musculară la atingere sau mișcare. Mușchii încordați pot fi cauzați de o varietate de factori, cum ar fi suprasolicitarea musculară, stresul sau o postură incorectă. Deși provoacă în general un important disconfort, majoritatea cazurilor pot fi tratate cu succes prin metode simple, cum ar fi întinderea, aplicarea de căldură sau de gheață sau relaxarea prin masaj. Cu toate acestea, în cazurile severe sau persistente de mușchi încordat, poate fi necesară consultarea unui medic sau a unui balneofizioterapeut, pentru a dezvolta un plan de tratament potrivit pentru fiecare nevoie în parte. 


Tratamentul pentru mușchi încordat poate varia, însă, în funcție de severitatea simptomelor și de cauza problemei. În general, obiectivul principal al tratamentului este de a reduce tensiunea și durerea musculară, de a restabili mobilitatea și de a preveni complicațiile. În cele mai multe cazuri, tratamentul mușchiului încordat poate fi administrat acasă și poate implica următoarele metode: întinderea musculaturii afectate poate fi utilă pentru a reduce tensiunea și durerea musculară. Este important ca în timpul exercițiilor fizice să fie menținută poziția de întindere timp de 15-30 de secunde. 


De asemenea, aplicarea de căldură sau de gheață poate ajuta la reducerea inflamației și a tensiunii musculare. Totodată, masajul poate ajuta la reducerea tensiunii musculare și a durerii, stimulând circulația sângelui și oxigenarea mușchiului afectat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1445 secunde