Hidratarea, esențială pentru un ten sănătos și rezistent

250
Hidratarea, esențială pentru un ten sănătos și rezistent - hidratare-1699968311.jpg

Articole de la același autor

Tenul nostru este în fiecare zi expus la diverse agresiuni precum modificări climatice, poluare, agenți iritanți și alergici, efectele UV, medicamente sau produse de îngrijire neadecvate sau stres. Chiar și absența unui stil de viață sănătos poate afecta mult tenul nostru.

Toate aspectele enumerate afectează calitatea pielii și menținerea unei bariere cutanate eficiente. Este bine știut faptul că hidratarea reprezintă o condiție obligatorie pentru a obține o piele sănătoasă.

În timp ce protecția și nutrifierea pe care o primim de la creme, seruri sau măști este importantă, singurul lucru fără de care pielea noastră nu poate funcționa este hidratarea propriu-zisă. Pielea funcționează ca o interfață între individ și mediul înconjurător. Din acest motiv, are un rol foarte complex și dinamic. Funcția de barieră cutanată eficientă reunește cinci modalități de a menține sănătatea pielii: hidratarea, rolul antimicrobian, răspunsul imun, barieră antioxidantă și fotoprotecția. Capacitatea tegumentului de a regla hidratarea și nivelurile de pH constau în abilitatea de a utiliza lipide naturale (ceramide, colesterol, acizi grași liberi) pentru realizarea unei structuri de apărare tegumentare, ce imită modelul unui zid.

Toate acestea se află într-un echilibru perfect, vital obținerii unei armonii sănătoase cutanate. Fără să ne asigurăm hidratarea, pielea noastră își pierde fermitatea, elasticitatea și aspectul sănătos. Acest lucru face ca hidratarea să fie un pas vital absolut, peste care nu-ți poți permite să sari atunci când îți dorești o piele frumoasă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5707 secunde