Fructe care vă ajută la o bună hidratare a organismului

390
Fructe care vă ajută la o bună hidratare a organismului - fructe-1675863985.jpg

Articole de la același autor

Apa este lichidul vital fără de care nimeni nu poate trăi. Medicii susţin că asimilarea apei în organism întărește funcționarea rinichilor și ajută la filtrarea sângelui pentru a elimina substanțele reziduale. Totodată, apa este esențială pentru procesul de oxigenare a celulelor și, în plus, participă la funcțiile metabolice și cardiace. De aceea, trebuie consumată în cantități mari, nu doar ca atare, ci și profitând de fructele care o conțin.

În rândurile ce urmează vom enumera care sunt fructele cu un conţinut bogat în apă, care ajută la reglarea nivelului de hidratare. Ananasul este un fruct tropical care a devenit popular grație proprietăților sale diuretice și antiinflamatoare, fiind compus din 85% apă.

Acesta este un aliment cu puține calorii, care favorizează hidratarea celulelor, optimizând procesul de oxigenare. La rândul lor, prunele sunt bogate în apă (87%). Ele sunt cunoscute pentru beneficiile lor asupra sănătății digestive, deoarece îmbunătățesc mișcarea intestinală și ajută la prevenirea constipației. În plus, sunt o sursă importantă de vitamine și minerale, care ajută la îmbunătățirea funcției inimii şi nu numai. De asemenea, o porție de 100 grame de cireșe vă oferă doar 63 de calorii, iar cel puțin 85% din compoziție este apă. Ele sunt un aliment hidratant care ajută la prevenirea îmbătrânirii premature a celulelor datorită conținutului de beta-caroten și vitamina E. Foarte bogați în apă sunt pepenii galbeni (86% apă) şi cei verzi (peste 90%). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6989 secunde