Iată în ce situaţii poate fi umbrită frumuseţea unui zâmbet

147
Iată în ce situaţii poate fi umbrită frumuseţea unui zâmbet - fondzambet-1664713883.jpg

Articole de la același autor

Tuturor oamenilor le place să zâmbească. Din păcate, uneori, prezența unui zâmbet gingival poate afecta această acțiune simplă. Practic, în cadrul acestei afecțiuni, zâmbetul unei persoane expune mai mult țesut gingival decât în mod normal. De regulă, oamenii care se confruntă cu această problemă consideră că gingiile lor sunt prea mari, că dinții sunt prea mici sau că buzele se mișcă prea mult atunci când râd. Altfel spus, zâmbetul gingival este o afecțiune în care țesutul gingival trece peste dinți.

Desigur, percepția depinde de fiecare pacient și de caracteristicile feței sale, dar, în termeni generali, sunt vizibili mai mult de 3 sau 4 milimetri de gingie atunci când pacientul zâmbește. Această lipsă de proporție între dinți și gingii poate produce efecte vizuale precum gingii foarte mari, dinți foarte mici sau buze mici. Potrivit dr. Beatrice Stepănescu, deși nu reprezintă o problemă de sănătate, aceasta este o problemă estetică ce poate afecta bunăstarea pacienților. „În astfel de situaţii, originea zâmbetului gingival poate fi dentară, osoasă sau musculară, dar poate apărea și din cauza prezenței patologiilor ocluzale sau scheletice. Pe scurt, excesul de țesut gingival reprezintă prezența mai multor țesuturi gingivale. Astfel, gingiile par lungi și dinții, deși au dimensiuni normale, par a fi mici din cauza lipsei de proporție între cele două țesuturi. Anumiți pacienți prezintă chiar o creștere excesivă a țesutului gingival idiopatic. În acelaşi timp, volumul crescut al gingiilor poate apărea și din cauza inflamației sau gingivitei și utilizării anumitor medicamente. Cert este că gingiile cresc prea mult în jurul dinților și necesită tratament, deoarece pot acoperi complet dinții și pot cauza probleme parodontale”, a explicat medicul.
 

De asemenea, dacă buza este mai mică, nu este suficient de amplă pentru a acoperi gingiile atunci când persoana zâmbește. În cazul buzelor hipertonice sau hiperactive, care sunt mai mobile, acestea se întind și se ridică prea mult. Ca urmare, dezvăluie o cantitate excesivă de țesut gingival. Alteori, însă, zâmbetul gingival se formează din cauza modului în care apar elementele permanente ale dinților. De obicei, există un factor ereditar implicat. Erupția pasivă modificată are loc atunci când gingiile acoperă mai mult din suprafața dintelui decât în mod normal, atunci când dinții erup. În acest fel, o parte din coroana dintelui este acoperită de gingie şi acest lucru produce zâmbetul gingival. Totodată, extrudarea excesivă a unui dinte apare atunci când un element dentar caută contactul cu antagonistul său, care și-a redus nivelul din cauza uzurii excesive sau care nu mai este acolo din cauza unei extracții. Ca urmare, gingia însoțește această mișcare dentară prin creșterea grosimii sale și apariția în timpul zâmbetului. Nu în ultimul rând, atunci când maxilarul superior crește mai mult decât în mod normal, apare o afecțiune numită exces vertical maxilar, iar nivelul gingiilor și al dinților superiori este mai mic decât în mod normal. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3501 secunde