Idioțenii la Urgență. "Îmi pute gura ca unui câine mort!"

564
Idioțenii la Urgență.

Articole de la același autor

De foarte multe ori, Unitatea de Primire a Urgențelor (UPU) este asaltată de bolnavi care s-ar putea trata cu o rețetă dată de specialist sau s-ar putea prezenta la medicul de familie. Din cauza numărului mare de prezentări, crește și timpul de așteptare al bolnavilor, până când sunt efectiv consultați de un medic. 


Cadrele medicale care își desfășoară activitatea aici sunt de părere că oamenii nu înțeleg că UPU este concepută pentru a se ocupa strict de urgențele medicale, de acele traume majore care pun în pericol viața pacientului. Spre exemplu, un traumatism rutier cu pacient cu ruptură de organ va intra întotdeauna primul. În schimb, există pacienți cu diferite dureri, care nu sunt supuși riscului de a muri, ei putând merge la farmacie să ia un antibiotic, un antiinflamator și astfel problema lor să se rezolve. 


"Dacă vii în Urgență și nu ești urgență, stai. A făcut cineva infarct în triaj? Nu. Este adevărat, cine ajunge la noi trebuie să aștepte până când îi vine rândul. Totuși, pacienții nu trebuie să vină la noi doar pentru că sunt nemulțumiți de pro-gramarea la medicul la familie sau nu mai au răbdare să ajungă în ambulatoriu", ne-a declarat medicul șef al Unității de Primire a Urgențelor (UPU), dr. Rodica Tudoran. 


Aceasta a mai spus că ei nu duc lipsă niciodată de pacienți, dar în week-end este dezastru. 


"Duminica, la primele ore ale dimineții, nu este nimeni pe aici. După slujba la biserică, se mută de acolo la noi și încep urletele și blestemele. Am avut unul care a venit să ne spună că îi pute gura ca unui câine mort. Legea nu îmi dă voie să-i refuz, dar unii vin în Urgență pentru că specialistul i-a programat la o dată care nu le convine și dacă nu îi consulți, te reclamă", a precizat medicul. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6523 secunde