În ce condiții ne vom putea repeta analizele medicale

211
În ce condiții ne vom putea repeta analizele medicale - inceconditii-1392922164.jpg

Articole de la același autor

Deși medicii de familie vor avea "mână liberă" la prescrierea unei game mult mai largi de analize medicale, în cazul pacienților care repe-tă investigațiile atât în spital, cât și în ambulatoriu vor exista restricții.
Reprezentanții din sănătate susțin că aceste măsuri vor reduce numărul analizelor realizate fictiv sau a celor repetate inutil. 
"Este vorba în special de pacienții cronici care sunt programați pentru internare, de pildă, sau pentru o operație și cărora li se efectuează analize în ambulatoriul de speciali-tate. Dacă se internează în spital și la câteva zile se repetă aceleași analize în laboratorul spitalului și spitalul le decontează, aceste analize sunt dublate practic, fără să existe un suport sau o dovadă clinică că ele trebuia să fie repetate", a spus Adrian Pană, secretar de stat în Ministerul Sănătății. 
Astfel, analizele vor fi codificate în așa fel încât și în ambulatoriul de specialitate, și în spital, să se poată observa dacă s-au făcut investigații de două sau de trei ori, fie că este vorba de spitalizare de zi, fie de spitalizare continuă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6888 secunde