La ce afecțiuni sunt predispuși copiii în sezonul rece

111
La ce afecțiuni sunt predispuși copiii în sezonul rece - laceafectiuni-1421943885.jpg

Articole de la același autor

Când copilul are febră ridicată, se deshidratează rapid, iar starea sa generală se alterează rapid, medicii avertizează că ar putea fi vorba despre infectarea cu un virus extrem de peri-culos, care pune în pericol viața celor mici. Medicii susțin că, în cazurile grave, este absolut necesară spitalizarea.

"Rotavirusul este principala cauză a diareei acute și a vărsăturilor la sugari și la copiii mici. De altfel, infectarea cu rotavirus este mai frecventă la copiii mici și aproape unul din trei copii se va infecta în primele luni de viață. De aceea, vaccinarea este singura modalitate prin care rotavirusul este complet combătut și pot fi evitate complicațiile", explică dr. Gherghina Rizea, medic primar pediatru. De aceea, medicul recomandă vaccinarea bebelușilor și a copiilor înainte de vârsta de 5 ani pentru o protecție completă.

Virusul afectează intestinul subțire, localizându-se la nivelul celulelor din interiorul acestuia, pe care le distruge. Aceste celule au rol atât în digestie, cât și în absorbția elementelor nutritive. Medicul le reamintește părinților că vaccinarea se poate face prin medicii de familie și că este gratuită. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 13 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Cum să ne ferim de virusuri
Pagina a fost generata in 1.172 secunde