Masajul de remodelare corporală stimulează circulația sanguină și limfatică

1856
Masajul de remodelare corporală stimulează circulația sanguină și limfatică - fond-remodelare-2-1694692286.jpg

Articole de la același autor

Remodelarea corporală reprezintă un set de proceduri și tehnici non-invazive care își propun să îmbunătățească conturul corpului și să reducă celulita, prin stimularea circulației sanguine și limfatice, eliminarea toxinelor și drenarea lichidelor din țesuturi. Obiectivele remodelării corporale pot varia de la persoană la persoană, dar pot include reducerea circumferinței taliei, tonifierea abdomenului, modelarea coapselor și a feselor sau îmbunătățirea aspectului general al pielii.

În ziua de azi, există mai multe tipuri de masaj utilizate în remodelarea corporală, fiecare cu propriile sale beneficii specifice. Potrivit dr. Dariana Domşa, masajul cu presiune, realizat cu ajutorul mâinilor sau a unor dispozitive de masaj, implică aplicarea unei presiuni moderate până la puternice asupra zonei cu probleme pentru a stimula fluxul sanguin și a reduce țesutul adipos. Apoi, se poate opta pentru realizarea unui

masaj cu role, care implică utilizarea unor role de masaj pentru a aplica o presiune și o fricțiune puternică asupra zonei cu probleme. De asemenea, persoanele bolnave pot face un masaj cu vacuum (implică utilizarea unui dispozitiv cu vacuum pentru a trage pielea și țesutul adipos în interiorul dispozitivului și a aplica o presiune asupra zonei cu probleme. O altă variantă este, în unele cazuri, masajul cu pietre calde (implică utilizarea unor pietre netede și încălzite, care sunt aplicate pe zona cu probleme). Desigur, există o varietate de tehnici de masaj care sunt utilizate în remodelarea corporală pentru a ajuta la reducerea grăsimii corporale, îmbunătățirea circulației sanguine și reducerea celulitei. În general, cercetările care au examinat eficacitatea masajului în remodelarea corporală sunt limitate și, în consecință, se impune efectuarea mai multor cercetări pentru ca beneficiile să fie considerate definitive. Cu toate acestea, există câteva studii care au examinat efectele masajului în remodelarea corporală și care au indicat beneficiile acestor tehnici.

Un studiu american, care a examinat efectele unui tratament cu un dispozitiv de masaj electro-mecanic portabil special conceput pentru reducerea celulitei în zona coapselor, a arătat o îmbunătățire semnificativă a aspectului pielii după tratamentul prin masaj. Cu toate acestea, efectele masajului nu au fost unele permanente, fiind necesară reînceperea tratamentului, în general la un interval de 2-3 luni de la întreruperea sa. Un alt studiu, la care au participat sportivi profesioniști, a indicat faptul că mesajul de remodelare aduce beneficii prin mecanismele sale biomecanice, fizice, neurologice și psihologice. Studiul menționează că masajul poate crește temperatura și fluxul sanguin la nivelul mușchilor și că acest lucru ar putea ajuta la creșterea elasticității musculare și la reducerea rigidității musculare. Totodată, acesta subliniază importanța înțelegerii mecanismelor durerii musculare induse de exerciții și a mecanismelor masajului pentru a putea selecta tehnica de masaj potrivită, durata de aplicare și momentul aplicării. Nu în ultimul rând, masajul de remodelare corporală este considerat o formă sigură de tratament, dar poate exista riscul de apariție a unor efecte secundare. De asemenea, există situații în care masajul de remodelare corporală poate fi contraindicat. Câteva dintre cele mai comune riscuri și contraindicații ale masajului de remodelare corporală sunt: durere (masajul de remodelare corporală poate fi dureros, în funcție de nivelul de sensibilitate al pielii și de intensitatea masajului); iritații ale pielii; hematoame (masajul puternic poate cauza formarea de hematoame). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.529 secunde