Melasa este considerată o alternativă la zahăr

162
Melasa este considerată o alternativă la zahăr - melasa-1669304967.jpg

Articole de la același autor

În caz că nu ştiaţi, melasa este considerată o alternativă la zahăr şi este întâlnită în numeroase produse, aceasta având chiar o valoare nutritivă mai mare decât zahărul rafinat. Cu toate acestea, nu trebuie să faceți abuz, deoarece are un impact semnificativ asupra nivelului de glucoză din sânge. Melasa este un produs maro închis cu o textură vâscoasă, care se obține după extracția zahărului din trestie. În general, arată ca un sirop gros, dar după mai multe procese de fierbere, capătă tonul întunecat caracteristic. 


Din punct de vedere chimic, este vorba despre un produs secundar al zaharozei cristalizate, cu un gust dulce-amar destul de puternic. El oferă nu doar carbohidrați, minerale esențiale, dar este și bogat în cupru, fier, calciu și potasiu. Includerea melasei în dietă în cantități moderate poate avea beneficii pentru sănătate. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6192 secunde