Melasa este considerată o alternativă la zahăr
Articole de la același autor
Neurofeedback-ul, o procedură care contribuie la îmbunătăţirea activităţii cerebrale
23 Noiembrie 2022
Crema pe bază de carbon, combinată cu laserul, vă tratează tenul
07 Octombrie 2022
Hipotermia la copii se reglează. Care este sfatul specialiştilor
18 Noiembrie 2022
Seminariile companiei "Pharma Nord" prezintă un mare interes pentru specialiştii constănţeni
18 Noiembrie 2022
Frisoane fără febră? Care este explicația specialiștilor
27 Septembrie 2022
Reuşita implantului dentar depinde de mulţi factori
09 Noiembrie 2022
În caz că nu ştiaţi, melasa este considerată o alternativă la zahăr şi este întâlnită în numeroase produse, aceasta având chiar o valoare nutritivă mai mare decât zahărul rafinat. Cu toate acestea, nu trebuie să faceți abuz, deoarece are un impact semnificativ asupra nivelului de glucoză din sânge. Melasa este un produs maro închis cu o textură vâscoasă, care se obține după extracția zahărului din trestie. În general, arată ca un sirop gros, dar după mai multe procese de fierbere, capătă tonul întunecat caracteristic.
Din punct de vedere chimic, este vorba despre un produs secundar al zaharozei cristalizate, cu un gust dulce-amar destul de puternic. El oferă nu doar carbohidrați, minerale esențiale, dar este și bogat în cupru, fier, calciu și potasiu. Includerea melasei în dietă în cantități moderate poate avea beneficii pentru sănătate.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Duminică, 20 Noiembrie 2022
Vineri, 02 Septembrie 2022
Joi, 23 Iunie 2022
Miercuri, 02 Martie 2022
Joi, 10 Iunie 2021
Duminică, 20 Noiembrie 2022
Joi, 17 Martie 2022
Joi, 08 August 2019
Joi, 16 Mai 2019
Miercuri, 15 Mai 2019