Nu confundați alergiile sezoniere cu infecțiile respiratorii!

117
Nu confundați alergiile sezoniere cu infecțiile respiratorii! - alergii-1711638737.jpg

Articole de la același autor

Cu toate că primăvara vine cu temperaturi plăcute și peisaje înfloritoare, pentru mulți copii aduce și un inamic nevăzut - alergia sezonieră. Astfel, congestia nazală, strănutul, mâncărimea ochilor, tusea și oboseala pot duce la pierderea concentrării, la diminuarea performanțelor școlare și, în unele cazuri, chiar la absențe. Deși alergia sezonieră se poate confunda cu infecțiile respiratorii, există elemente prin care se pot diferenția. De obicei, spun specialiștii, afecțiunile respiratorii sunt asociate cu febra, spre deosebire de alergii, care nu prezintă această simptomatologie. Atât contextul epidemiologic, care poate indica o creștere a numărului de cazuri de răceală și gripă la copiii aflați în colectivități, cât și modificările stării generale a copilului, încă de la debutul unei viroze respiratorii, pot sugera prezența unei infecții virale sau bacteriene.

Este important, însă, a se face o diferență corectă între alergii și alte infecții respiratorii, deoarece tratamentul și managementul acestora sunt diferite. În cazul alergiilor, se recomandă să se evite factorii declanșatori și să se administreze tratament antialergic, în timp ce în cazul infecțiilor respiratorii, poate fi necesar tratament cu antibiotice sau antivirale, după caz. De asemenea, o diferențiere corectă poate ajuta la prevenirea complicațiilor și a recurențelor bolilor și poate îmbunătăți calitatea vieții copilului prin administrarea unui tratament adecvat și eficient.

Pentru a face diferența între alergii și afecțiunile respiratorii, sunt necesare anumite teste, cum ar fi hemograma cu determinarea numărului de leucocite.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 25 Aprilie 2023
Stire din Sănătate : Cum recunoaștem o alergie?
Pagina a fost generata in 0.5801 secunde