Alimente care predispun copii la dezvoltarea alergiilor

173
Alimente care predispun copii la dezvoltarea alergiilor - alergii-1693735871.jpg

Articole de la același autor

Bolile alergice sunt foarte des întâlnite în rândul copiilor. Cu toate că regimul alimentar nu poate duce la vindecarea bolilor alergice, el poate îmbunătăți starea de sănătate a copilului în cauză și poate ameliora calitatea vieții acestuia. Totodată, există anumite alimente care pot duce la agravarea simptomatologiei alergice, precum ciocolata, untul de arahide, ouăle, etc. și anumite medicamente care pot ameliora simptomatologia alergică. Medicii spun că, în contextul alergiilor alimentare, sistemul imunitar al copilului reacționează în mod excesiv față de factorii alergenici cu care a venit în contact și care au produs antigeni, formând astfel anticorpi împotriva produsului alimentar respectiv, care vor lupta împotriva acelui antigen.

Acest mecanism este asemănător mecanismului imunologic prezent în cazul infecțiilor virale sau bacteriene apărute în copilărie. Printre alimentele alergizante se numără următoarele: arahidele și untul de arahide, nucile, alunele, migdalele, fisticul, caju, laptele de vacă, ouăle, ciocolata, fructele de mare (homarii, creveții), crustaceele, peștele, ananasul etc.

Părinții care observă că micuții lor prezintă manifestări clinice alergice, precum urticarie, respirație îngreunată, dispnee, vărsături, crampe abdominale, tuse repetată, respirație șuierătoare, edem al limbii, puls slab, dificultate la înghițire, gât umflat, trebuie să se prezinte de urgență cu copilul la medicul alergolog sau la pediatru. Tratamentul constă în adoptarea regimului alimentar specific copiilor alergici și administrarea unor medicamente. Iată care sunt alimentele permise în cazul copiilor cu alergii: carnea de pui, carnea de vită și carnea slabă de porc, fiartă sau preparată la grătar; legumele proaspete, crude sau fierte; sucurile naturale de fructe și de legume; fructele proaspete, precum mere, prune, pere, gutui, lămâi, struguri, ceaiuri naturale, apă minerală şi altele.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 25 Aprilie 2023
Stire din Sănătate : Cum recunoaștem o alergie?
Pagina a fost generata in 0.4911 secunde