Podiatria, o nouă specializare medicală

338
Podiatria, o nouă specializare medicală - podiatria-1432919077.jpg

Articole de la același autor

Dacă în urmă cu câteva luni podiatria era doar o noțiune în România, perspectivele sunt încurajatoare, iar anul viitor, în țara noastră ar putea apărea primii profesioniști în îngrijirea piciorului.

Aceștia urmează să fie asistenții medicali, deja integrați în sistemul de sănătate, care vor participa la un program educațional pe care Asociația de Podiatrie îl va implementa și coordona.

"Anticipăm cu optimism că anul viitor România va avea primii asistenți cu competență sau specializare în podiatrie, în special în îngrijirea piciorului diabetic. Acest lucru va însemna un pas important îndeosebi pentru persoanele cu diabet zaharat, dar și pentru sistemul de sănătate din țara noastră. O îngrijire adecvată înseamnă nu numai o calitate a vieții mai bună, ci și o reducere, pentru sistemul de sănătate, a costurilor generate de complicațiile diabetului zaharat, așa cum sunt neuropatia diabetică și piciorul diabetic", a declarat dr. Norina Gâvan, președintele Asociației de Podiatrie.

Până să lanseze proiectul de specializare în podiatrie, Asociația va demara un curs de pregătire de formatori specializați în îngrijirea piciorului diabetic, care îi vor instrui ulterior pe asistenții medicali înscriși în program. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.364 secunde