Poftele nu-ţi dau pace? Nutriționiștii te învaţă să le ţii la distanţă!

297
Poftele nu-ţi dau pace? Nutriționiștii te învaţă să le ţii la distanţă! - fondpoftele-1662126303.jpg

Articole recomandate

De nenumărate ori, atunci când suferim de plictiseală, stres sau tristeţe, apelăm la mâncare. Iar aceste ronţăieli sunt duşmanul de temut al siluetei noastre, dereglând mecanismul foame-saţietate. Aşadar, dacă nu poţi renunţa la acest obicei de a mesteca tot timpul câte ceva, iată câteva sfaturi de la nutriționiști.

În loc să alegi chipsuri şi alune sărate, adaugă în coşul de cumpărături nuci crude. Acestea ţin de foame şi îţi satisfac şi pofta de ronţăială. Totuşi, nu exagera cu cantităţile, pentru că fructele în coajă conţin destul de multe calorii. Un pumn de migdale sau de 
fistic este suficient.

Iar dacă faci parte din categoria celor care după sărat preferă ceva dulce, consumă căpşuni proaspete sau câteva bucăţele de ananas, în loc de o prăjitură cu cremă sau un pachet mare cu biscuiţi.
 

Apoi, este important să bei apă. Cât mai multă cu putinţă. Pe măsură ce te menţii hidratat, pofta de dulce, sărat sau gras dispare. Mai mult decât atât, apa îţi conferă saţietate, umplându-ţi stomacul. Deci, vei mânca mai puţin!

La fel de eficientă este regula „ţine-ţi mintea ocupată”. Plictiseala duce adesea la mâncat compulsiv, deci nici măcar nu ne dăm seama că ronţăim ceva, o facem doar ca ne umplem timpul. Găseşte-ţi o activitate plăcută, plimbă-te prin parc, discută cu un prieten, orice numai să ai mintea în altă parte decât la mâncare.
 

Recompensează-te, dar nu cu mâncare, ci cu orice altceva îţi face plăcere.

Fă mişcare! Este o metodă excelentă de distragere a atenţiei de la mâncare. Chiar şi o plimbare în parc te ajută în acest sens. Mai mult decât atât, sportul te energizează şi îţi modelează frumos corpul.

Fereşte-te de tentaţii! Dacă ai în drum spre serviciu o patiserie care mereu te îmbie cu mirosurile ei năucitoare, schimbă traseul. Sigur găseşti o rută alternativă!

Ţine la îndemână gustări sănătoase, pentru momentele când ţi se face foame! Un măr, struguri, un ardei gras... ce consideri tu că poţi ronţăi fără grija caloriilor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5346 secunde