Problemele de concentrare ale copiilor apar și din cauza stresului

186
Problemele de concentrare ale copiilor apar și din cauza stresului - problemedeconcentrare1-1631201830.jpg

Articole de la același autor

Foarte mulți copii au probleme de concentrare, susțin medicii. Ei sunt de părere că pentru aceste probleme de vină sunt stresul și alimentația nesănătoasă a mamei, din timpul sarcinii, dar și ale copilului. Cum copiii sunt prea mici ca să ia decizii în ceea ce privește alimentația, ce este bun pentru ei și ce nu, tot parinții au responsabilitatea de a-i educa și în această privință.

La ora actuală, nu se cunosc date foarte exacte, dar specialiștii din domeniu aproximează că aproximativ 8% dintre copii suferă de această problemă, caracterizată prin hiperactivitate, impulsivitate și ceea ce este cel mai îngrijorător, lipsa capacității de concentrare.

Sindromul poate fi cauzat de mediul social instabil și, cum spuneam, de regimul de viață incorect al mamei în timpul sarcinii, reprezentat de alimentația bogată în aditivi și stres. Cercetătorii au constatat că 60% dintre simptome se păstrează chiar și la maturitate. Tulburările nu depind, însă, numai de partea neurobiologică și de cea a moștenirii genetice, ci și de un cumul de factori care țin de mediul în care trăiește o anumită persoană. Astfel, lucrurile se pot agrava, în sensul în care părintele poate să-i accentueze acestuia simptomele, datorită faptului că nu îl înțelege, marginalizându-l din cauza comportamentului său impulsiv. Specialiștii mai subliniază și faptul că problemele din familie reprezintă un risc care îl pot afecta pe micuț. Partea proastă este că fară tratament, 60% dintre simptomele de deficit de atenție se păstrează și la maturitate, dezvoltând ca adulți probleme reale de adaptare sau tulburări depresive.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 05 Noiembrie 2020
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 0.415 secunde