Problemele de vedere netratate pot cauza demență

244
Problemele de vedere netratate pot cauza demență - dementa-1692639471.jpg

Articole de la același autor

Oamenii care se confruntă cu probleme de vedere, dar nu poartă ochelari, nu se tratează și nu fac intervenții chirurgicale în afecțiunile oftalmologice au un risc mai mare de a dezvolta demență. Este concluzia la care au ajuns cercetătorii în cadrul celui mai cuprinzător studiu pe această temă din ultimii 15 ani.

Astfel, descoperirile, publicate în jurnalul JAMA Ophtalmology sugerează că „optimizarea” vederii, cum ar fi purtarea ochelarilor sau operația de cataractă, ar putea ajuta la prevenirea demenței. Centrul american pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) arată că peste 5 milioane de oameni din SUA suferă de demență, iar numărul este de așteptat să crească la 14 milioane până în 2060.

Studiul realizat a inclus date de la un total de 2.967 de persoane cu vârsta de 71 de ani și peste care au efectuat teste de vedere pe tablete. Testele au făcut parte din Studiul național de sănătate și tendințe de îmbătrânire din 2021 din SUA. Persoanele participante la sondaj au răspuns la întrebări despre cogniție și demență. De asemenea, testele de vedere au măsurat cât de bine puteau oamenii să vadă lucruri care se aflau departe, foarte aproape de ei sau care nu aveau un contur clar pentru a le distinge de fundal. În general, 12% dintre participanții la studiu au suferit de demență. Vârsta lor medie este de 77 de ani.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1452 secunde