Repausul alimentar permite efectuarea analizelor de laborator în condiții optime

169
Repausul alimentar permite efectuarea analizelor de laborator în condiții optime - repaus-1678366976.jpg

Articole de la același autor

Din când în când, organismul are nevoie de repaus alimentar, care înseamnă că trebuie să aveți perioade în care să nu consumați nici un fel de alimente și băuturi, cu excepția apei. Medicii afirmă că repausul alimentar permite efectuarea analizelor de laborator în condiții optime și interpretarea pertinentă a rezultatelor acestora. Astfel, o perioadă de repaus alimentar strict (de cel puțin 12 ore) este indispensabilă pentru determinarea bilanțului lipidic, fosforului și glucozei.

Numeroase alte dozări necesită un repaus alimentar de cel puțin patru ore (de exemplu: albumina, acidul uric, fierul, transaminazele, creatinina, ureea etc.). În cazul altor dozări, care nu necesită repaus alimentar, se recomandă efectuarea prelevării probelor la minimum două ore după o masă săracă în grăsimi. Totodată, medicul vă poate sfătui atunci când este nevoie de recoltare à jeun și vă poate furniza informații referitoare la perioada necesară de repaus alimentar (în medie 8-12 ore). În timpul repausului alimentar nu consumați nici un fel de aliment nu consumați nici un fel de băuturi, doar apă, întrucât recoltarea de sânge este mai dificilă dacă sunteți deshidratat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5848 secunde