Senzația de dezechilibru se poate manifesta ca vertij sau amețeală

139
Senzația de dezechilibru se poate manifesta ca vertij sau amețeală - vertij-1663694035.jpg

Articole de la același autor

Vă simțiți amețit? În aceste condiții, trebuie să știți că amețeala poate avea numeroase cauze, de la cele mai banale și până la reale semnale de alarmă pentru afecțiuni serioase. În momentul în care vă pierdeți starea de echilibru, fără să fi consumat băuturi alcoolice sau alte substanțe, poate că nu dați importanță acestui lucru. Totuși, orice semn că ceva este în neregulă ar trebui să fie investigat. Senzația de dezechilibru se poate manifesta ca vertij sau amețeală, iar această problemă poate fi cauzată de o serie de factori, având în vedere că echilibrul este un mecanism complex determinat de interacțiunea dintre sistemul vestibular (din urechea internă), vedere și sistemul proprioceptiv (receptori din mușchi, tendoane și articulații), care trimit informații ce sunt integrate la nivel central, respectiv la nivelul creierului.

Potrivit dr. Ramona Ungureanu, vertijul este o iluzie de mișcare rotatorie, adică pacientul se învârtește sau lucrurile se învârtesc in jurul său, acesta fiind adesea rezultatul unei afecțiuni a urechii interne. Destul de complex, vertijul este clasificat în vertij periferic, atribuit patologiei urechii interne, și vertij central, atribuit afecțiunilor trunchiului cerebral sau cerebelului.

Principalele cauze de vertij periferic sunt reprezentate de: vertijul paroxistic pozițional benign, sindromul Meniere, neuronita vestibulară, migrena vestibulară. Majoritatea pacienților cu vertij periferic au, de asemenea, alte simptome ale afecțiunii urechii, cum ar fi: hipoacuzie (scăderea auzului), tinitus (zgomot în ureche), senzație de plenitudine auriculară. Acest vertij periferic este însoțit de simptome intense precum greață, vărsături, tahicardie, transpirații. Principalele cauze de vertij central sunt reprezentate de accidentul vascular cerebral, formațiuni tumorale cerebrale, scleroza multiplă, migrene. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 04 Februarie 2017
Stire din Sănătate : Vertijul sau tulburările de echilibru
Sâmbătă, 14 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : De ce ne ia  cu amețeală
Pagina a fost generata in 1.0927 secunde