SFATUL SPECIALISTULUI: Vorbiți cu bătrânii din casă! Ascultarea activă îi face să se simtă mai bine

661
SFATUL SPECIALISTULUI: Vorbiți cu bătrânii din casă! Ascultarea activă îi face să se simtă mai bine - ascultare-1676042652.jpg
Aveți o persoană vârstnică în casă? În acest caz, ascultarea activă este o abilitate pe care toată lumea ar trebui să o dezvolte, în special cei care au grijă de bătrâni. Atenție, însă! Auzirea și ascultarea nu sunt la fel. Ascultarea activă se referă la sensul din spatele cuvintelor, pentru a înțelege și respecta sentimentele sau ideile vorbitorului. Altfel spus, a ști să ascultați este o calitate pe care toată lumea ar trebui să o dezvolte, deoarece este cea mai bună modalitate de a întări legăturile, de a rezolva conflicte și de a-i ajuta pe ceilalți. Specialiștii afirmă că, atunci când vă pasă de o altă persoană, ascultarea activă și empatică devine și mai relevantă și este cea mai eficientă modalitate de a recunoaște nevoile acesteia.

De ce a ști să ascultați face parte din îngrijirea bătrânilor? Toți vârstnicii, atât cei care au probleme, cât și cei care nu au probleme, necesită o atenție specială. Aceasta implică îngrijiri medicale, asistență socială, timp petrecut împreună și altele. Un aspect crucial care este adesea trecut cu vederea este nevoia de a fi auzit și înțeles de către cei dragi, de îngrijitori și de societate. Deci, a ști să ascultați este un proces fundamental, care contribuie semnificativ la bunăstarea și calitatea vieții bătrânilor. Prin urmare, este un proces care nu trebuie ignorat, pentru că aduce o serie de beneficii: facilitează cunoașterea nevoilor reale ale vârstnicilor, încurajează disponibilitatea, apropierea, înțelegerea , ajută în caz de stres, tristețe, disperare, durere și angoasă, combate singurătatea etc. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5013 secunde